image

Hasankeyf Sokağı’nın üst tarafına takılan ve sivri demir uçları aşağı doğru sarkan şemsiyeler, her an sokaktan geçen vatandaşların üstüne düşecek korkusu yaşatıyor. Yaşanan duruma tepki gösteren esnaf, soruna acil bir çözüm bulunmasını istiyor.

Adeta delik deşik olan şemsiyelerin hem tehlike oluşturduğunu hem de çok kötü görüntü kirliliğine neden olduğunu belirten esnaf, sorunu bildirmelerine rağmen henüz şemsiyelerle ilgili yetkililerin bir müdahalede bulunmadığını kaydetti.

Şemsiye Sokak’ta asılı olan şemsiyelerin tümünün çürümüş durumda olduğunu söyleyen esnaf Metin Tunç, bu şemsiyelerin aşağıya doğru sarkması nedeniyle tehlike oluşturduğunu ifade etti.

“Her an birinin başına düşebilir”

“Her an birinin başına düşebilir” diyen Tunç, “Bunların yenilenmesini istiyoruz. Bu durumdan şikâyetçiyiz. Çok dile getirdik ama halen çözüm yok. Kötü bir görüntü verdiği ve tehlike oluşturduğu için çok az insan buradan geçiyor. Yenilenirse daha çok insan buradan geçecektir. Durumu Valiliğe bildirmiştik ve gereğinin yapılmasını istiyoruz.” dedi.

“Bu şekilde hem tehlike oluşturuyor hem de çirkin görüntü”

Sokakta yapılan şemsiyelerin bakımsızlıktan ötürü çok kısa sürede çürüdüğünü vurgulayan esnaf Ekrem Şahin ise şunları söyledi:

“Bunun nedeni ise rüzgâr ve hava koşullarını hesaba katmayıp herhangi bir koruma yapılmamasındandır. Bir seneden fazladır burası bu halde duruyor. Şu ana kadar herhangi bir yetkili bunları değiştirmek için bir müdahalede bulunmadı. Şemsiyeler bu şekilde hem tehlike oluşturuyor hem de çirkin görüntü oluşturduğu için sökmelerini istiyoruz. Buradan bir sürü çoluk çocuk geçiyor. Allah korusun ucu sivri olan şemsiyeler birinin kafasına düşebilir. Yetkililerden isteğimiz en kısa sürede ya burayı yenilesinler ya da gelip söksünler.”

“Şemsiyelerin sökülmesini istiyoruz”

Şemsiyelerin tehlike oluşturduğunu dile getiren esnaf Ahmet Kayrı, “Sokakta asılı olan şemsiyeler berbat durumdadır. Bu durumu Sayın Valimizle konuştuk. Bize dönüş yapılacaktı ama dönüş yapılmadı. Bu görüntü çok kötü duruyor. Şemsiyeler bu şekilde çok tehlike oluşturuyor. Her an bir çocuğun ya da bir esnafın başına düşebilir. Eski şemsilerin sökülmesini ve yeni yapılacak şemsiyelerin daha sağlam ve korumalı olması için üstlerinin de kapatılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bu görüntü Batman’a yakışmıyor”

Sokaktaki şemsiyelerden eser kalmadığını söyleyen esnaf Çetin Özüş, “Kalan şemsiyeler ise çok kötü durumdadır. Sayın Valimizde geldi ve kendisine de gerekli bilgileri verdik. Şemsiyeler bu şekilde tehlike oluşturuyor. Her an düşebilir, hatta geçen gün iki defa düştü. Bu görüntü Batman’a yakışmıyor. En kısa sürede gereken neyse yapılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

“Buranın yenilenmesini istiyoruz”

Yaşanan soruna tepki gösteren bir diğer esnaf Ahmet Özek ise şunları söyledi:

“Uzun süredir şemsiyeler bu durumda. Her rüzgâr estiğinde tehlike oluşturuyor. Birkaç ay sonra kış gelecek, olası rüzgâr ve fırtınada her an bir esnaf veya çocuğun başına düşebilir. Bu görüntü çok çirkindir. Burası yapılırken önce üstünün kapanması sonra şemsiyelerin yerleştirilmesi gerekirdi. Yetkili kimse burasının yenilemesini ya da çözüm bulmasını istiyoruz” (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *