image

Öğrencilerin tercih dönemindeki kaygılarının geleceklerini gölgelememesi gerektiğini belirten Rektör Demir, ailelerin de bu süreçte doğru ve gerçekçi yönlendirmelerde bulunmalarının çok önemli olduğunu vurguladı.

Batman Üniversitesinin son dönemde önemli atılımlara imza attığını kaydeden Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Eleştirel düşünen, vizyon sahibi ve geleceğe umutla bakan, Batman Üniversitesini ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek öğrenciler yetiştirmek hedefindeyiz ve bunu gerçekleştirmeye başladık. Türkiye’deki petrol çalışmalarının kökenini oluşturan enerji çalışmalarına büyük yer verdik. Bununla birlikte Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü yüzde yüz İngilizce öğrenci alımı programına bu yıl başlıyoruz. Üniversitemiz bünyesinde kurulan Enerji Koordinasyon Merkezi (EKOM) ile yürüttüğümüz çalışmaları da interdisipliner bir anlayış ile yapıyoruz ve tezli/tezsiz Enerji Yönetimi yüksek lisans programını da açarak öğrencilerimize lisansüstü eğitim imkânını da sunduk.”

Enerjinin yanı sıra Güzel Sanatlar Fakültesinde de müzik ve resim alanında çok nitelikli bir eğitim verildiğini anlatan Rektör Demir, aynı zamanda Mühendislik-Mimarlık Fakültesinde alanında uzman akademik kadrosuyla teknik anlamda kendini geliştirmek isteyen öğrencilere donanımlı bir eğitim verildiğini anlattı.

Sağlık alanında da önemli gelişmelerin yaşandığı üniversitede Sağlık Yüksekokulunun Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürülerek güçlendirildiğini ifade eden Prof. Dr. İdris Demir, şunları kaydetti: “Sağlık alanında yaptığımız dönüşümü Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunda da uygulayarak Turizm Fakültesini faaliyete geçirdik. Akademik birim sayılarımızı artırarak öğrencilerimize kaliteli ve nitelikli bir eğitim imkânı sunmaya özen gösterirken hem pratik hem de teorik bilgiyi birleştirerek öğrencilerimizin uygulamalı olarak edindikleri bilgiyi pekiştirmelerini sağlıyoruz.”

Batman şehrinin ve Batman Üniversitesinin öğrencilere sunduğu imkânlardan da bahseden Rektör Demir, öğrencilerin barınma konusunda sorun yaşamadıklarını dile getirdi.

Batman Üniversitesinin kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetleri hakkında da açıklamalarda bulunan Rektör Demir, aday öğrencileri Batman’a ve üniversiteye davet ettiklerini ifade etti. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *