image

Fotoğrafçı Orhan Kartal’ın Batman Park Alışveriş Merkezi sergi alanında izleyicilerin beğenisine sunduğu 60 “Ödüllü Fotoğraflar” sergisinin açılışını Batman İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir ÖZER, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi ÖZPERK, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet İhsan ASLANLI, Batman İl Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gürbüz, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık ÇİFTÇİ ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Fotoğraf sergisinde İl Emniyet Müdürü, Genel Sekreter ve davetliler tarafından kutlanan fotoğraf sanatçısı Orhan KARTAL sergideki fotoğraflar hakkında tek tek açıklama yaparak bilgi verdi.

Fotoğraf sanatçısı Kartal, “Batmanlı gençlerin sokak köşelerinde veya kahvehane köşelerinden sıyrılıp bir nebze dahi olsa fotoğrafçılığa özendirmek ve kazandırmak öncelikli hedefimdi. Önceki sergilerimde de fotoğraf sanatına kazandırdığımı düşündüğüm insanlar oldu. Fakat bu tür sanatsal faaliyetlerin Batmanın isminin daha güzel yerlere getireceğine inanıyorum. Bu sanatsal faaliyetlerin desteklenmesi halinde daha iyi yerlere gelebileceği kanısındayım.”  dedi.

“Ödüllü Fotoğraflar” fotoğraf sergisini göremeyenler için de ayrıca 30-31 Temmuz tarihleri arasında Batman Park AVM giriş katı sergi alanında Tüm fotoğraf severleri sergiye davet ettiğini açıkladı.

Fotoğraf sanatçısı Orhan Kartal geçen yıl “Tomaların Gücü” adlı fotoğrafı Batman İl Emniyet Müdürüne hediye etti. Ayrıca İl Özel İdaresi Genel sekreteri Abdulkadir Özer ise fotoğraf sanatına destek adı altında bir fotoğraf satın aldı. EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *