image

 

Ulusal bir gazeteye röportaj veren Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu,PKK-HDP çizgisinin  kendilerini kasıtlı olarak IŞİD’çi diye hedef gösterdiğini söyledi. Yapıcıoğlu, Ayla Akat’ın Hüda Par’lıların Batman’da İŞİD’i öven sloganlar attığı iddiasını da yalanladı.

 İŞİD’LE HİÇ BİR BENZERLİĞİMİZ YOK

 Daha önce defalarca IŞİD ile hiçbir ilişki de yok benzeşme de yok diye söylediklerini ifade eden yapıcıoğlu, “IŞİD ile Hüda par’ı birbirinin aynıymış veya destekliyormuş gibi göstermeye kalkmak İslam’dan tamamen habersiz olmak demektir. Çizgi olarak biz şunu savunuruz: İslam ümmeti için en büyük tehlike tekfirci düşüncedir. Diğer iki tehlike ise mezhep ve ırk taassubudur. IŞİD hem tekfircidir hem mezhep taassubu vardır. Biz IŞİD’in ne zihniyetini ne de pratiğini benimseyemeyiz.” Dedi.

BİZİ TEKFİR EDİYORLAR

İŞİD’in kendilerini tekfir ettiğini söyleyen Yapıcıoğlu, “Biz bunun İslam’ın doğru bir yorumu olduğunu düşünmüyoruz. Onlar bizi tekfir ediyorlar ama biz onları tekfir etmiyoruz. Eğer edersek bizim onlardan farkımız kalmaz.” Dedi.

İŞİD VE KOBANİ BAHANELERİ

Yapıcıoğlu, PKK’nin asıl hedefinin bölgede İslami yapıyı yok etmek olduğunu belirterek Kobani ve İŞİD’in işin bahanesi olduğunu söyledi. Yapıcıoğlu,” Bizi siyasi rakip olarak görüyor ama bence bu çok önemli değil. Önemli sebep bence Hüda Par’ın İslami bir yapı olması. PKK Marksist bir yapı olduğu, Marks’ın da dini afyon olarak gördüğü sır değil. Öcalan’ın Kandil’in din hakkında ne düşündüğü de malum. Asıl sebep bu bence.” Dedi.

BATMAN’DA ÖYLE BİR SLOGAN ATILMADI

Batman milletvekili Ayla Akat’ın, “Batman’da “diz çök PKK, Işid gelecek diye Hüdaparlılar slogan atıyor.” İddiasının doğru olmadığını belirten Yapıcıoğlu, “Batman’da Hüda Parlılar slogan atarsa “diz çök PKK biz geliyoruz” diye atarlar. Niye Işid desinler ki. Deseler, en fazla Hizbullah gelecek derler. Batman’da Işid yok, Hüda Par var.” Dedi.

HABER MERKEZİ

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *