image

Yıllardır büyük zorluklarla görev yapan binlerce fahri Kur’an kursu öğreticileri, uzun zamandır kadroya alınmayı bekliyor.

Fahri Kur’an kursu öğreticileri, sorunlarının çözümü ve seslerinin duyulması için birçok ilde başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yetkililere mektuplar gönderiyor.
İLKHA muhabirine konuşan Fahri Kur'an Kursu öğreticileri; yaşadıkları mağduriyetleri yetkili mercilere bildirilmelerine rağmen şu ana kadar gerekenlerin yapılmadığını, fahriler için iyileştirme değil kadronun verilmesi gerektiği vurguladı.
"Dindar nesillerin yetişmesi için fahri Kur'an kursu öğreticileri biçilmiş bir kaftandır"

Türkiye'de kadro bekleyen 25 bin Fahri Kur'an Kursu öğreticisi olduğunu belirten Ayten Şimşek, "Yıllardır KPSS, DHBT ve mülakatla atama şartlarını taşıyarak hizmet ettik. Birçoğumuz şu an kapı önüne konulmuş durumdadır, işsiz durumdayız ve devlet büyüklerimizden kadro talep ediyoruz. Bu ülkede A'dan Z'ye birçok kesime kadro verildi bir tek bizler yıllardır duyulmuyoruz. Artık sesimizi duymalarını istiyoruz. Kadroyu hak eden kesim; Fahri Kur'an kursu öğreticileridir çünkü bizler atama şartlarını taşıyarak, kadrolular ve sözleşmeleriler nasıl atanıyorsa bizlerde o şekilde atanarak hizmet ettik. Kadro; fahri Kur'an kursu öğreticilerinin hakkıdır fakat bizler nedense duyulmadık, görülmedik. Sicilimiz tertemiz, gönlü güzel insanlarız ve kadroyu hak ettiğimizi düşünüyoruz. Devlet büyükleri yıllardır kanayan bu yaraya dur demelidir. Buradan sesleniyoruz, lütfen kadromuzu bir an önce versinler. Dindar nesillerin yetişmesi için Fahri Kur'an Kursu öğreticileri biçilmiş bir kaftandır. Bu deneyimli, donanımlı insanların değeri bilinmelidir. Hak ettikleri yere getirilmelidirler. Aynı işe aynı statüyü istiyoruz. Bizlerde kadrolu sözleşmeli gibi geçici olarak atandık hakkımız kadrodur, gecikmiş hakkımızı bir an önce istiyoruz." dedi.
"Hakkımız olan kadronun verilmesini talep ediyoruz"

10 yılı aşkındır fahri Kur'an kursu öğreticiliği yapan ve kadro talebinde bulunan Hülya Konya, "Devlet büyüklerinden ricamız kadro işlemlerinin bir an önce hızlandırılması ve mecliste bulunan kanun tekliflerinin olumlu olarak, iyileştirme değil kadro ile taçlandırılmasıdır. Hakkımız olan kadronun verilmesini talep ediyoruz. Bizler Türkiye'nin her köşesinde, ücra köşelerde kendimizi Kur'an'ı Kerim'e hizmet ehli olarak görerek emek veren kimseleriz. Bizler hafızlar yetiştirdik nicelerinin yetişmesine vesile olduk. Bu kadar kutlu bir davaya hizmet etmiş, gönül vermiş insanların her yıl sözlü mülakatlardan, 2 yılda bir KPSS ve DHBT gibi aşamaları aşarak yeterli görüldüğü takdirde görev almaları ve daha sonra istifa ettirilerek yeniden aynı sınavlarla göreve getirilmeleri artık bizleri, ailelerimizi ve çevremizi yıpratır hale geldi. Bizlerden kimseye zarar gelmez hep kar geldi. Güzel insanlar yetiştirmeye, ehli sünnet çerçevesinde hizmet etmeye çalışmış kimseleriz talebimizin göz önünde bulundurulması ve ivedilikle işleme konulmasını rica ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *