image

 

42 vatandaşın hayatını kaybettiği Kobani eylemlerinin ardından HDP’ den 2. kez gelen Kobani için sokağa çıkma çağrısına ülke çapında halk ilgi göstermedi. HDPKK olaysız bir şekilde düzenlediği eylemlerle kendini aklamaya çalışırken, farkında olmadan önceki olayların sorumluluğunu da üstlenmiş oldu.

Şimdiye dek ölümle sonuçlanan hemen her gösteride suçu provokatörlere atan HDPKK, gösteriler olaysız sonuçlandığında ise barışçıl ve demokratik yollarla mücadele verdiklerini ifade ederek herkese sorumluluk dersi verdiler.

Yine Aynı Senaryo

6-8 Ekim olaylarının mimarı HDP günah çıkartmak ve 42 vatandaşın hayatını kaybetmesinin sorumluluğunu üzerinden atmak için eylemleri sakin bir şekilde bitirdi. Suçlu her zamanki gibi yine provakatörlerdi. Ancak 1 Kasım eylemleri bize açık ve net bir şekilde 6-8 Ekim olaylarının mimarının HDP/PKK olduğunu  gösterdi.

HDP/PKK, farkında olmadan yaşamını yitiren 42 vatandaşın sorumluluğunu üstlenmiş oldu. Çünkü istenildiğinde kitlelere nasıl söz geçirebildiklerini, kontrol edilemediğini iddia ettikleri kesimleri nasıl kontrol ettiklerininet olarak ortaya koydular. Demek ki istenince oluyormuş, bir taş dahi attırılmıyormuş.Ve yine demek ki 6-8 Ekim’de istemediler.

 

Ancak halk arasında HDP/PKK’nin bu tavrı sergilemesinin nedenleri arasında Hizbullah Cemaatinden gelen sert uyarıların ve Devlet tarafından alınan güvenlik önlemlerinin de etkili olduğu konuşulmakta.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *