image

Birinci Caddede bulunan, Peron girişindeki alt geçidin hemen yanında bulunan ve Belediyeye ait olan metruk yerin uyuşturucu kullanıcılarının, hırsızların buluşma yeri haline geldiğini belirten Birinci Cadde esnafı, belediyeye seslenerek metruk alanın bir an önce değerlendirilmesini istedi.

Metruk alanın son bir yıldır halkın korkulu rüyası haline geldiğini belirten esnaf Murat Çetin, “Son bir yıldır burası halkın korkulu rüyası haline gelmiş. Özellikle biz esnaf sabah geldiğimiz zaman ne ile karşılaşacağımız belli değil. Burası bu şekilde kaldığı sürece bu sıkıntılar devam edecek. Esnafların taktıkları klimaların hepsi çalınmış. Tekrar takmak istesek yine çalacaklar. Buraya gelen esrarcılar ateş yakıyorlar. Bu durum da tehlike arz etmektedir. Vatandaşlar buradan geçtiğinde korkuya geçiyor. Çocuklarımızı buraya getiremiyoruz.  Belediye burayı halka fayda sağlayacak bir yer haline getirebilir. İnsanların rahat oturabileceği bir yer olabilir ya da bir tuvalet yapılabilir. Ancak bu şekilde bu sorunun önüne geçilebilir.” İfadelerini kullandı.

Metruk alanın yağan bir yağmurda bataklık alanına da döndüğünü belirten Çetin,” Alt geçit çok yoğun bir şekilde kullanılıyor. En ufak bir su akıntısında sivrisineklerden ve böceklerden geçilmiyor. Buradan geçenler bu çirkin görüntüye maruz kalmaktadır” dedi.

Diğer bir esnaf Eyup Kural ise durumdan bıktıklarını vurgulayarak, “Burası metruk bir yer. Tinercilerin ve esrarcıları yeri olmuş. Bizler çarşı mahallesi esnafı olarak bu durumdan bıktık. Klimalarımız ve kablolarımız çalındı. Buraya her gelişimizde korkuyla geliyoruz. Her geldiğimizde bir şeylerin çalındığını görüyoruz. “

Belediyeye çağrıda bulunan Kural, “Belediye burayı ya komple kapatsın ya da halkın yararına olacak bir işletmeye dönüştürsün. Esrarcıların mekanı haline gelen bu yerden dolayı halk bile buradan geçemez oldu. Müşterilerimiz özellikle bayanlar buradan geçmeye korkuyor. İki aydır internet kablomuz yok. Bu çevredeki esnaflar çalınacak korkusuyla klima takamıyor. Belediye buraya bir çare bulsun. Burayı değerlendirsin. Esnaf olarak mağduruz.” Dedi.

Metruk yerin daha önce tuvalet olarak kullanıldığını belirten Hikmet Tanış ise, “Hafif bir yağmur yağdığında buralar çamur oluyor. Sivrisinekler çoğalıyor burada. Pis kokular yayılıyor. Akşama kadar buralardayız. Bu kokuyu çekmek zorunda değiliz. Hergün pislik ve kokudan geçilmiyor. Burası bir lağım gideri… Daha önce tuvaletti şimdi yıkılmış. Bu Çarşı mahallesine yakışmayan bir durumdur. Karşıda iki tane esnaf lokantası var. Müşteri geçemiyor buradan. Batman’ın en eski çarşısı ve tren ile Batman’a gelen kişilerin ilk geldikleri yerin bu halde olması içler acısı. Şehir dışından gelen kişiler bu görüntüyü görüyorlar. Batman belediyesi buraya daha modern bir şey yapabilir.” İfadelerini kullandı. EKREM GÜLŞEN

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *