image

Yaz tatilinin başlamasını fırsat bilen aileler, çocuklarını Kur'an kurslarına göndermeye başladı. Yaklaşık 2 ay devam edecek olan Kur'an kurslarında öğrenciler; Kur'an-ı Kerim, Peygamberimizin hayatı, temel dini bilgiler ve güzel ahlakı öğrenecek.

26 Ağustos'ta sona erecek Kur’an kurslarında yaş gruplarına göre 3 farklı eğitim programı uygulanacak.

Yaz Kur’an Kurslarının ilk gününde camilere akın eden kız ve erkek çocuklar, Kur'an-ı Kerim öğrenecek olmanın sevincini yaşıyor.

Mehmet Emin Terece Camii İmam Hatibi Hivzullah Kavak, yaptığı açıklamada, pandeminin ardından 2 yıl sonra yüz yüze Kur'an-ı Kerim eğitiminin verilmeye başlandığını söyledi.

“BU SENE ÇOK İYİ BİR TEVECCÜH VAR”

Yaz Kur'an Kurslarına çocukların yoğun bir ilgi gösterdiğini belirten Kavak, “Batman’da ve Türkiye’nin 81 il ve ilçesinde bugün itibariyle Yaz Kur’an Kurslarımız başlamıştır. Pandeminin ardından bu sene yüz yüze çocuklarımıza en güzel şekilde eğitim vermeye gayret edeceğiz. Bu sene çok iyi bir teveccüh var. Anne ve babaların, çocukların camiye heveslerini görüyoruz. Bu bizi gerçekten çok sevindiriyor.” dedi.

“BU TATİLDE ÇOCUKLARIMIZI CAMİLERE BEKLİYORUZ”

Haftanın 5 günü derslerinin olduğunu aktaran Kavak, “Kur’an-ı Kerim, ibadet, ahlak, siyer gibi üç kategoride derslerimizi vereceğiz. Allah bizlere cehaletten kurtulmamız için okumamızı emreder. Bu tatilde çocuklarımızı camilere bekliyoruz. Güzel bir katılım var. Çocuklarımıza dini eğitimlerini vererek onları anne ve babalarına, topluma faydalı birer birey olmalarını amaçlıyoruz. Sadece Kur’an eğitimi değil çocuklarımızın aynı zamanda ahlaklı yetişmeleri de en büyük arzumuzdur.”

Okula giden bütün çocukların aynı zamanda camiye gelerek dini eğitimlerinden faydalanmalarını istediklerini ifade eden Kavak, Yaz Kur’an Kurslarının hafta içi her gün saat 09.00 ila 12.00 arasında gerçekleşeceğini kaydetti. Kavak, çocukların bu eğitimlere katılmalarını istedi.

Kur'an kurslarına gelen öğrenciler ise Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *