image

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, “Hikâyemizin Yarım Asırlık Çınarı Mustafa Kutlu” paneli icra edildi. Dört farklı liseden panele katılan öğrenciler Mustafa Kutlu ile ilgili, düşüncesini, üslubunu ve hayat felsefesini panele katılan dinleyicilere aktardılar.

Panelin değerlendirilmesini yapan Batman Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ferhat Korkmaz, “ Mustafa Kutlu şöyle demektedir; bir satır yazı yazmak için onlarca kitap okumak gerekir. Bu cümleye dikkatinizi çekmek istiyorum. Panelist arkadaşlarımızın her biri 2 sayfa yazı yazmışlar ve uzun bir süre bir çalışma serüveni içerisinde olduklarını gördüm. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bu çalışmanın da hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Dedi.

Her süreçte yazarlara ihtiyacımızın olduğunu belirten Korkmaz, ”Medeniyetimizin mimarları şair ve yazarlardır. Anadolu Mektebi’nin bildirmiş olduğu 17 yazarımızla ilgili çalışmalar var. Bu yazarlar arasında, Sezai Karakoç, Cengiz Aytmatov, Nurettin Topçu ve Mustafa Kutlu gibi çok değerli yazarlar var. Yine kültür ve medeniyet dünyamızı yeniden inşa eden yazarlarımız, büyük bir ulusun köklerinden koparıldığı süreci tamir etmişler. 1960’lı yıllarda kök vermeye başladılar ve büyük bir medeniyetin sancılı süreçlerinin giderilmesi için çok yoğun bir çaba içerisine girdiler. Dedi. ŞEVKİ ASLAN 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *