image

Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu Genel Başkanı Murat Ağaoğlu, Batman’a geldi. Yeni seçilen Batman Kahveciler Odası Başkanı Seyfettin Göner ve yönetimini tebrik eden Ağaoğlu, oda ziyaretinin ardından bazı kahveci esnaflarını ziyaret etti. Genel Başkan Ağaoğlu, Batman Kahveciler Odası Başkanı Seyfettin Göner’e ait olan Çay Evinde ocağın başına geçip, misafirlerine kendi elleriyle doldurduğu çayları ikram etti. Ağaoğlu, Batman’da esnafların sorunlarını, taleplerini ve önerilerini dinleyip rapor haline getirdi.  

Batmanlı kahveci esnaflarının yapılan yüksek zamlardan dolayı keyiflerinin kaçtığını belirten Batman Kahveciler Odası Başkanı Seyfettin Göner; “Çaya, şekere, kahveye ve diğer malzemelere gelen %200’lere varan zamlar hepimizin keyfini kaçırdı. Batman başta olmak üzere bölgemizde çay ocaklarının yeri başkadır. Bir çay ocağından çok bizim mesleğimiz aslında bir kültür ve yaşam biçimidir. Oda olarak göreve gelir gelmez bütün esnaflarımızla tek tek görüşmelere başladık. Taleplerini, eksiklerini ve görüşlerini rapor haline getirip Genel Merkezimize ilettik.” Dedi.

Zamların geri çekilmesini isteyen Göner, “Hepimiz yapılan zamların geri çekilmesini ve fiyatların düşmesini istiyoruz. Böyle devam ederse sıkıntılarımız artacak ve meslektaşlarımız işsiz bile kalabilir. Sayın Genel Başkanımız Murat Ağaoğlu’nun ilimizde yerinde tespitlerde bulunması bizleri mutlu etmiştir.” diye konuştu.

Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu Genel Başkanı Murat Ağaoğlu ise, Türkiye genelindeki sıkıntıları bildiklerini ve kısa zamanda Meclise taşıyıp çözüme kavuşturmak için ellerini taşın altına koyacaklarını söyledi.   ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *