image

İlimizde yeşil alanların azlığından ötürü vatandaşlar yeşillik ihtiyaçlarını gidermek için saksıların içinde çiçek ekip balkonlarına koyuyorlar. Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan fidan ve çiçek satıcısı Şabettin Aydın, vatandaşların balkon çiçekleri almak için kendilerine geldiklerini söyledi.

VATANDAŞLAR BALKONLARINI DEĞİŞİK RENKTEKİ ÇİÇEKLERLE GÜZELLEŞTİRİYORLAR

12 senedir saksı çiçekçiliği ile uğraştığını vurgulayan Aydın, “12 senedir saksı çiçekliği ile uğraşıyorum. Son zamanlarda vatandaşlar tarafından rağbet var. Bahara girmemizle beraber satışlarımız artmış durumda. Sezonluk iş olduğundan dolayı bahar ve yaz ayında satışlarımız daha iyi oluyor. Vatandaşlar bu aylarda balkonlarını değişik renkteki çiçeklerle güzelleştiriyorlar. Kafe tarzı işyerlerinin balkon veya bahçe bölümlerine yerleştirmek üzere çalı ve çiçek satın alan müşterilerimiz de var.” İfadelerini kullandı.

EN FAZLA TERCİH EDİLEN ÜRÜN SARDUNYA VE BEGONYA

En çok satan çiçek çeşitleriyle ilgili bilgi veren Aydın, “Çiçek çeşitlerinden en fazla tercih edilen ürün sardunya ve begonyadır. Bu çiçekler güzel olmalarının yanı sıra, sağladıkları temiz hava sayesinde öksürük giderici ve öksürüğe neden olan etkileri ortadan kaldırmaya yarayan bir özelliğe sahiptir. Bulundukları ortamın havasını temizleyerek kişilerin solunum kalitelerini artırmaktadır. Bu özelliklerin dışında da stres alma gibi bir faydaları vardır.” Dedi.

FİYAT ARTIŞLARINDAN HİÇ KİMSE MEMNUN DEĞİL

Ekonomik sıkıntı ve fahiş fiyatlardan kendilerinin de şikâyetçi olduklarını söyleyen Aydın, “Bu sene fiyatların yüksek oluşundan ne halk memnun ne de biz memnunuz. Akaryakıt, gübre ve ilaç fiyatlarının yükselmesi ile çiçek fiyatlarında da artışlar görüldü. Çünkü genelde ürünlerimiz uzak yerlerden gelmektedir.  Eskiden bir araba dolusu ürünü 10 Bin TL’den alırken bu sene bu rakam en az 30 Bin TL’dir.” Diye konuştu. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *