image

Bu yıl yedincisi yapılacak olan 7 eme Festival Photo de Nature 2022 ve Chemins de Photos Festival 2022 Fotoğraf Festivaline dünyanın sayılı ülkelerinden çağrılan 24 fotoğraf sanatçıları arasından Türkiye’den sadece Batmanlı fotoğraf sanatçısı Orhan KARTAL davet edildi. 

Güney Fransa’nın Toulouse kentinin Lauragais, Malepere ve Razes şehirlerinde ve yapılacak olan Chemins Fotoğraf Festivaline ve Batı Fransa'da, Atlantik Okyanusu üzerinde bulunan Vendée bölgesinin vilayeti olan Olonne-sur-Mer, Château-d'Olonne ve Les Sables-d'Olonne belediyeleri birleşerek Uluslararası 7. Açık Doğa Fotoğraf Festivali düzenliyor.

Şehirlerin tüm cadde, sanat galeri, açık havada, alçak duvarlarda,  meydanlarda, bahçelerde ve patikalarda fotoğrafları sergilenecek. Dünyanın sayılı fotoğrafçılarından oluşan 24 fotoğrafçının port folyoları sergilenecek.  Sergi  1 Haziranda başlayıp 16 Ekimde sona erecek. 

Batmanın ilk 16 unvana sahip fotoğraf sanatçısı Orhan KARTAL’ın festival süresince 24 fotoğrafı iki şehirde iki ayrı festivalde sergilenecek. Ayrıca yapılacak olan sunum ve konferanslarda Batmanın tandır kültürü, Sason Çileği ve Kozluk Tütünü konularını yer alan fotoğraf hikâyelerini de tanıtacak.  VEYSİ GÜLTEKİN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *