image

Müdürlüğün hizmet binasında bulunan toplantı salonunda gerçekleşen "Eğitimde Metaverse ile Dijital Dönüşüm"  konferansına Şube Müdürleri Ahmet ÇIN ve Akın ARI, Batman Üniversitesi Öğretim Üyeleri, ARGE Birimi ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri katıldı.

Bilgisayarlar, android cihazlar ve 3D cihazlar sayesinde insan bilişinin yapay bir fiziksel ortama dâhil olmasını sağlayan Metaverse evreni ile ilgili "Eğitimde Metaverse ile Dijital Dönüşüm" konulu sunumu Batman Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hafzullah İŞ yaptı.

 Konferansta;  Metaverse'ün iletişim perspektifinden yeni bir gerçeklik olduğuna değinilirken, entelektüel ve ekonomik üretim için alt yapı ve etkileşim olanakları tanıyan; farklı gelişmiş teknolojilerin eş zamanlı ve entegre bir biçimde kullanıldığı; siber toplumsal bir düzlem olduğuna dikkat çekildi.

Millî Eğitim Bakanlığında özellikle Mesleki ve Teknik eğitim başta olmak üzere simülasyon öğretimlerinde, öğrencilerin farklı kişilerle iletişim kurarak dil becerilerinin geliştirebileceğine işaret edilen konferansta ayrıca VR gözlükleri ile Metaverse evreninin tanıtımı yapıldı.  Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerine verilen konferansta ayrıca sonraki çalışmaların öğrencilerin dijital içerik üretimleri, kodlama, yazılım gibi alanlarda bilgi ve becerilerinin artırılmasına yönelik olacağına da vurgu yapıldı. EKREM GÜLŞEN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *