image


Bahar Etkinlikleri kapsamında gençlere yönelik olarak doğa yürüyüşü, gezi, şiir yarışmaları ve sportif faaliyetler düzenleyen HÜDA PAR Gençlik Kolları, Kocaeli'de gençlerle kahvaltı programında bir araya geldi.
HÜDA PAR Kocaeli İl Başkanlığı binasında saat 11.00'de düzenlenen Gençlik Buluşması, HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Er'in katılımıyla gerçekleşti.
Üye ve gönüllülere yönelik bir konuşma yapan Er, farklı ve devasa sorunları olmasına rağmen gençlerin; eğlence ve konser programları adı altında uyutulmaya, gayr-î ahlaki ortamlarla ifsad edilmeye çalışıldığına dikkat çekti.
Er, düzenleyecekleri etkinliklerle ilgi şunları söyledi:
Baharın gelişiyle bizler de mayıs ayını Bahar Etkinlikleriyle dolu dolu geçirmek istedik. Bu kapsamda Türkiye genelinde İl Gençlik Kolları teşkilatlarımız yoğun bir şekilde etkinlikler düzenliyorlar. Fakat biz her zaman ve zeminde olduğu gibi burada da Müslüman olma vasfının gerektirdiği şekilde hareket ediyoruz. Eğleniyoruz, birlikte güzel vakit geçiriyoruz, bunu yaparken harama, günaha bulaşmamaya çalışıyoruz. Bizler gençlerimizle bir araya gelirken helal dairesini keyfe kâfi görüyoruz.
"Şenlik ve eğlence adı altında düzenlenen etkinlikler halkımızın inancıyla kesinlikle uyuşmuyor"
Gençlerin yaşadığı çeşitli sorunların görmezden gelindiğini belirten Er, konuşmasını şöyle sürdürdü:
Gençlerimiz ekonomik anlamda sıkıntılar çekerken, işsizlik problemiyle karşı karşıyayken, adalet ve eğitim konusunda devasa sorunlarla karşı karşıyayken bu sıkıntıları görmezden gelerek gençlere şenlik, eğlence adı altında birtakım şeyler sunuyorlar. Buralara ayrılan bütçeler istihdama, üretime ve hizmete aktarılmalıdır. Toplumun bunlara ihtiyacı vardır. Diğer taraftan düzenlenen etkinlikler halkımızın inancıyla, örf ve adetleriyle kesinlikle uyuşmuyor. Unutulmamalıdır ki gayr-î ahlaki ortamların oluşmasına vesile olanlar ve gençlerin günaha bulaşmasına neden olanlar bu vebalin altından kalkamazlar.
Er, son olarak "Bizler Bediüzzaman Said Nursi'nin 'Helal dairesi geniştir, keyfe kâfidir, harama girmeye hiç lüzum yoktur.' dediği gibi etkinliklerimizle gençlere sunulan gayr-î ahlaki ortamlara alternatif ortamlar sunuyoruz. Elbette ki eğlenmek, hoş vakit geçirmek insanların hakkıdır. Özellikle gençlerin hakkıdır. Ancak eğlenirken de Rabbimizin çizdiği helal dairesinde kalmalıyız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *