image

 Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz, İLKHA muhabirine, Batman’ın en büyük sorunlarından bir tanesinin de uçak seferlerinin yetersiz olması olduğunu söyledi.

 Batmanlıların bu konuda büyük mağduriyet yaşadığını vurgulayan Çetiz, “Batman eski Batman değil. Merkez nüfusu 500 bine ulaşmış durumda. Batman’a gelen uçaklar maalesef yetersiz kalıyor. Örneğin Batman’dan Ankara’ya, İstanbul’a gitmek isteyenler günler öncesinden bilet aramaya başlıyor ve bilet bulamıyorlar.” dedi.

 “Antalya’ya, İzmir’e uçak seferlerimiz yok”

 Batman’da uçak bileti bulmakta sıkıntı yaşayan Batmanlıların en yakın Diyarbakır iline gitmek zorunda kaldığını vurgulayan Çetiz, şöyle devam etti:

 “Bu da ayrı bir külfet, ayrı bir mağduriyet ortaya çıkarıyor. Antalya’ya, İzmir’e uçak seferlerimiz yok. Yetkililerin bu duruma bir an önce müdahale etmesi lazım fakat duyarsız kalınıyor. Buna da bir anlam veremiyoruz. Gerçekten Batmanlılar olarak büyük bir mağduriyet yaşıyoruz. Örneğin yarın İstanbul’a veya Ankara’ya gitmek istiyorum fakat bilet bulamıyorum. Bir hafta sonrasına bilet bulunabiliyor ve bu şekilde işimiz aksıyor.”

 “Uçak seferleri artırılmalı”

 Uçak seferlerin artırılması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Çetiz, “Günlük Ankara’ya 2-3 sefer, İstanbul’a 4-5 seferin olması lazım. Ayrıca Antalya, İzmir için uçak seferlerinin başlatılması lazım. Bu gerçekten büyük bir handikap. Batmanlılar neden gidip Diyarbakır’dan bilet bulsun? Batman halkı kendi ili dışında bir yere gitmek zorunda kalmasın istiyoruz. Yetkililere sesleniyoruz. Batman’a gereken önemi versinler. Uçak seferlerini artırsınlar. Batmanlı yöneticilerin bu sesi duyması lazım. Sesimize tercüman olmaları lazım. Mağduriyetlerin giderilmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *