image

İl Başkanı Şahin, HÜDA PAR Batman Kadın Kolları BaşkanıŞenay Coşkun ve kadın kolları üyeleri ile mahalle temsilcilerinden oluşan birheyetle Başarır ailesini ziyaret etti. HÜDA PAR heyeti, evin durumu hakkındaevin reisi Mehmet Metin Başarır'dan bilgi aldı.

HÜDA PAR heyetine evi gezdiren Başarır, zor şartlar altındahayatlarını sürdürdüklerini söyledi. Evlerinin yıkılma tehlikesiyle karşıkarşıya olduğunu ifade eden Başarır, imkanları olmadığı için evlerininonarımını yapamadıklarını kaydetti.

Yaptıkları ziyaretin ardından konuşan HÜDA PAR Batman İlBaşkanı Davut Şahin, Batman Valiliği başta olmak üzere yetkililere Başarırailesine destek çağrısında bulundu.

Başarır ailesinin evlerinin oturulacak durumda olmadığınıvurgulayan Şahin, en ufak bir sarsıntıda evin yıkılabileceğini dile getirdi.

"EV, EV OLMAKTAN ÇIKMIŞ"

Henüz kötü bir durumla karşılaşmadan ailenin evlerininyeniden inşa edilmesi gerektiğini ifade eden Şahin, "Gerek basınımızdangerekse de mahalle temsilcilerimizden, Metin Başarır kardeşimizin evinin çokkötü olduğu bilgisini aldık. Bugün bu kardeşimizin evini ziyaret ettik. Buradayaptığımız müşahedede de gerçekten ev, ev olmaktan çıkmış. Evin yarısı kerpiçdiğer yarısı ise betondandır. Allah muhafaza en ufak bir sarsıntıda evbaşlarına yıkılacak duruma gelmiş." dedi.

“KARDEŞİMİZ KÜÇÜK EL ARABASI ÜZERİNDE YEŞİLLİK SATARAKGEÇİMİNİ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYOR"

Evin çok riskli durumda olduğuna dikkat çeken Şahin,"Bu evde 6 nüfus yaşıyor. Metin kardeşimiz küçük bir el arabası üzerindeyeşillik satarak geçimini sağlamaya çalışıyor. Bu şatlar altında çocuklarını daokutmaya çalışıyor. Hanımı da bu şartlarda ona destek veriyor. Kadın kollarımızda bizimle gelerek evin durumuna şahitlik ettiler." diye konuştu.

“BU GİBİ DURUMLAR İÇİN BİR FON AYRILMALI"

Evin çatlakla dolu olduğunu, döküldüğünü vurgulayan Şahin,yetkililere çağrıda bulunarak şunları söyledi: "Evin banyosu yok. Mutfakile banyo bir arada. Ev adeta 50 yıl önceki bir ev durumundadır. Buna benzerevlerimiz, ailelerimiz de var. Batman Valisinden, yetkililerinden talebimiz biran önce bu kardeşimize el uzatsınlar. Bu evi yıkıp onurlu bir hayat sürecekşekilde bu evi yeniden yapsınlar. Bu kardeşlerimiz de insanca yaşamayı hakediyor. Batman’daki yöneticiler bu gibi durumlar için bir fon ayırmalıdırlar.Gerek evlerin yenilenmesinde gerekse de gençlerimizin evliliklerinde,eğitiminde bu fondan pay ayırmak gerekiyor." (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *