image

Mesajında Şahin, Bayramın İslam âlemine ve insanlık ailesine sulh, selamet, huzur ve sükûnet getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyazda bulundu.

Ramazan-ı Şerif'i geride bırakmanın hüznünü yaşarken diğer yandan Ramazan Bayramı'na kavuşmanın sevinci içerisinde olduklarını belirten Şahin, "Bir yandan ibadet, mağfiret, sıhhat ve sükûnet ayı olan Ramazan-ı Şerif'i geride bırakmanın hüznünü yaşarken diğer yandan Ramazan Bayramı'na kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Aziz İslam'ın şiarlarından olan Ramazan Bayramı'nı bir ibadet neşesi, sevinç ve huzurla, yani taşıdığı mana ve ruha uygun bir şekilde karşılamamız gerekmektedir. Bayramın sevincini yaşamamız, insanlık âleminde ve özellikle de ümmet coğrafyasında yaşanan acılara bigâne kalmamız anlamına gelmediği gibi, bu acıları gücümüz nispetinde sarmamızın önünde engel de değildir." dedi.

Şahin, "Bayram, bizler için sevinç, mutluluk ve huzur günleridir; dost, akraba ve vatandaşlarımızın hal ve hatırını sorma zamanlarıdır. Bizler bayramı bu şuurla ve bir ibadet bilinciyle geçireceğiz. Bu vesileyle; Batmanlı hemşerilerimiz başta olmak üzere tüm Müslümanların Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyor, bayramın İslam âlemine ve insanlık ailesine sulh ve selamet, huzur ve sükûnet getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz." ifadelerini kullandı. EKREM GÜLEŞEN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *