image

Eğitim dersleri kapsamında ayda bir belirlenen bir kitabı okuyup analizini yapan HÜDA PAR Merkez İlçe Eğitim Birimi üyeleri, bu ay Prof. Dr. Yusuf El-Karadâvî'nin kaleme almış olduğu "Tebliğ ve Davet Yolunda Müslümanın Temel Kültürü" adlı kitabı okudu.

Programla ilgili HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı Eğitim İşleri Birimi tarafından yapılan açıklamada, "Merkez İlçe Başkanlığı Eğitim İşleri Birimi olarak Eğitim Dersleri kapsamında teşkilat üyelerimize yönelik yaptığımız Kitap Analiz Programının 8'incisini nihayete erdirdik. Bu ay okuduğumuz kitap, Prof. Dr. Yusuf El-Karadâvî'nin kaleme almış olduğu "Tebliğ ve Davet Yolunda Müslümanın Temel Kültürü" adlı eseriydi. Eğitim derslerine katılım gösteren teşkilat üyelerimizle kitabın analizini hem sözlü hem de yazılı bir şekilde yaptık." ifadelerine yer verildi.

"HEM DAVETÇİ HEM SİYASETÇİ HEDEF KİTLESİNİ ÇOK İYİ TANIMALI"

Kitabın çok faydalı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Okuduğumuz kitap gerçekten çok güzeldi, davet ve tebliğ çalışmaları yapan davetçiler açısından çok anlamlı ve çok gerekliydi. Kitaptan çok faydalandık. Kitabın bize öğrettiği hususlardan biri şuydu; Tebliğ ve davet yolunda çalışan iman ehli müslümanların İslam Kültürü alanında kendini çok iyi geliştirmesi gerektiği gibi; Tarih kültürü, Dil ve edebiyat kültürü, Sosyal bilimler kültürü, Bilimsel kültür ve Aktüel kültür alanında da kendini çok iyi geliştirmesi gerekir. Davetçi insan, davet ettiği hakikatleri çok iyi bilmesi gerektiği gibi, iman hakikatlerine davet ettiği hedef kitlesini sosyolojik, psikolojik, eğitim gibi konularda nasıl ve ne durumda olduklarını çok iyi bilmesi gerekir. Bu tespit bize şunu gösteriyor ki hem davetçi hem de siyasetçi, ilgi ve davet alanında olan hedef kitlesini çok iyi tanıması gerekir. Çünkü davetçi, eğer hedef kitlesini tanırsa davetinde daha kolay ve daha hızlı bir şekilde başarılı olur ve insanları etkilediği gibi toplumları da iyiye ve güzele, hakka ve adalete ve bir bütün olarakda hayırlı işlere yönlendirir." denildi.

"KİTAP BİRÇOK KONUDA YOL GÖSTERİCİYDİ"

Kitabın, siyaset alanında çalışma yapanlara da yol gösterici olduğunun dile getirildiği açıklamada, son olarak şu tespitlere dikkat çekildi: "İslam'ı ölçü alarak siyaset yapan HÜDA PAR olarak bizler için de okuyup analizini yaptığımız Tebliğ ve Davet Yolunda Müslümanın Temel Kültürü kitabı birçok konuda yol göstericiydi. Allah kaleme alan Üstad Yusuf El-Karadâvî'den razı olsun ve ömrüne bereket katsın." VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *