image

Batman’da yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Rusya’nın Ukrayna saldırısını değerlendiren Kurtulmuş, bu krizin ilk gününden itibaren Türkiye’nin fevkalade önemli ve tarihi bir rol üstlendiğini belirtti.

 “Birleşmiş Milletler, Rusya-Ukrayna savaşında da seyirci kalmıştır”

Ukrayna-Rusya arasındaki savaş dolayısıyla çok sayıda sonucunda elde edildiğine işaret eden Kurtulmuş, “Türkiye’nin rolü ayrıdır ama bu savaş dolayısıyla öncelikle ortaya çıkan en temel sorun dünya sisteminin artık dünyada savaşları önleyebilme yeteneğinin hiç kalmamış olduğudur. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi adı üstünde, aslında barışı sağlaması, savaşı durdurması gerekirken diğer bütün kriz bölgelerinde olduğu gibi maalesef Birleşmiş Milletler, Rusya-Ukrayna savaşında da seyirci kalmıştır, hiçbir fonksiyon icra edememiştir.” dedi.

“Birleşmiş Milletler güvensizlik konseyi haline geldiğini tescil ettirmiştir”

“Çünkü yapısı gereği diyoruz ya dünya beşten büyüktür; beş tane ülkeden birisinin desteğini içerde alan hiçbir şekilde aleyhte karar çıkartmıyor” diyen Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dolayısıyla burada da bir kere daha Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin işe yaramadığı görülmüştür. Daha açık söylemek gerekirse Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi bu savaş sırasındaki tutumu vasıtasıyla Birleşmiş Milletler güvensizlik konseyi haline geldiğini tescil ettirmiştir.”

Seçim barajına da değinen Kurtulmuş, Türkiye’nin önemli gündem maddelerinden birisinin de Seçim Yasası olduğuna dikkat çekti.

Meclis’in kararıyla yeni ‘Seçim Yasası’nın yürürlüğe gireceğini vurgulayan Kurtulmuş, yüzde 10’luk seçim barajının yüzde 7’ye indirilmesinin önemli ve olumlu bir adım olduğunu kaydetti. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *