image

Üniversitemiz Batı Raman Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen yarışmanın açılış törenine Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Batman Üniversitesi yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Programda ilk olarak bir konuşma yapan TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Hayati Çavuş, TÜBİTAK tarafından düzenlenen ve geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen bu çalışmanın amacının öğrencileri geleceğe hazır bireyler olarak yetiştirmek olduğunu söyledi. 12 bölgede gerçekleştirilen yarışmanın Van Bölgesindeki illerinin Batman, Ağrı, Bitlis, Hakkâri, Muş, Siirt ve Şırnak olduğunu kaydeden Çavuş, 43 tematik alanda proje başlığı bulunduğunu belirtti. Jüri değerlendirmesi sonucunda belirlenen projelerin bölge sergisinde sunulduğunu anlatan Çavuş, daha fazla proje üretimi için yapılan tüm gayretleri takdir ettiğini sözlerine ekledi.

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ise konuşmasında gençlerin hayatını şekillendirecek olan böylesine önemli bir yarışmaya ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını söyledi. Kurtaran, yarışma sonucunda 5 alanda 5 projenin ili temsil edeceğini söyledi.

Programda bir konuşma yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, bu yıl 16’ncısı düzenlenen TÜBİTAK 2204-B ortaokul proje yarışmalarının Batman’da gerçekleştiriliyor olmasından mutlu olduklarını ifade etti. EKREM GÜLŞEN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *