image

TÜBİTAK "16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışması Finali Proje Sergisi  ve Ödül Töreni" Batman’da yapılıyor.   

Vali Hulusi ŞAHİN, Batman Üniversitesi Batı Raman Kampusü Rektörlük konferans salonunda düzenlenen TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması açılış programına katıldı, ardından öğrenci projelerinin yer aldığı proje sergisini ziyaret etti. 
Programda bir konuşma yapan Vali, TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın ilk defa Batman’da yapılmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, yarışmanın ilimizde düzenlenmesinde başta TÜBİTAK başkanı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Batmanlı öğrencilerin her yıl TÜBİTAK yarışmalarına yoğun ilgi gösterdiklerini ifade eden Vali Şahin, “Batmanlı öğrencilerimiz bilime ve bilimsel araştırmaya çok meraklılar. TÜBİTAK’ın yaptığı tüm etkinliklere son derece şevk ve heyecanla katılıyorlar. Batman’da da bölge finalinin yapılması öğrencilerimiz için bir moral ve motivasyon oldu. Umuyorum bölgemizi temsil edecek olan tüm projelerimiz ülke yarışmasında da çok güzel sonuçlar alırlar. Bu yarışmalarda hedefimiz; bilimsel düşünceyi ve bilgiyi biriktirmeyi, çocuklarımızın en verimli oldukları dönem olan ortaokul çağlarında düşünce sistemlerinin temeline oturtturmak. Bütün mücadelemiz bunun üzerine kurulu” diye konuştu.

 Yapılan konuşmaların ardından üniversitenin Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nde 106 projenin sergilendiği sergi alanın ziyaret eden Vali ve beraberindekiler, stantları gezerek öğrencilerden projeler hakkında bilgi aldı.

Programa; Valinin yanı sıra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris DEMİR, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan BAŞKAYA, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir ÖZER, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN, AK Parti İl Başkanı Akif GÜR, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir DEMİR, TÜBİTAK Van Koordinatörü, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.  ŞEVKİ ASLAN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *