image

"Kudüs Haftası" münasebetiyle Müslümanlar tarafından yoğun olarak gündeme taşınan Filistin sorunu ve Beytül Makdis'in kurtuluşu ile ilgili yapılması gerekenler hakkında konuşan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan Kudüs'e sahip çıkılmasının tüm Müslümanların görevi olduğunu belirtti.

Allah'a hamd, peygamber efendimize salat ve selam ile konuşmasına başlayan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, Kudüs meselesinin Yahudilerin fitne çıkararak peygamberleri ve masumları öldürmeleri, insan haklarını çiğnemeleri, Müslümanlar için Kur'ani ve nebevi bir mesele olduğunu söyledi.

Kur'an-ı kerimde İsrail oğullarının yeryüzünde 2 defa bozgunculuk çıkaracaklarının bildirildiğini, israil oğullarından inkâr edenlere de Davud ve İsa Aleyhisselamın lanet okuduğunu hatırlatan Kılıçarslan, yine ayetle sabit olan bir hükümse Yahudilerin dost edilmemesi gerektiğini ifade etti.

"MÜSLÜMANLARIN, ELLERİNDEKİ TÜM İMKÂNLARIYLA KUDÜS'Ü SAVUNMALARI FARZDIR"

Kılıçarslan, "Kudüs sevgisi, doğu ve batıdaki bütün Müslümanların kalbinde mevcuttu ve özellikle Yahudiler tarafından işgal edildikten sonra daha da fazla yer edindi. Bundan ötürü Filistin davası, ümmetin yanında, Müslümanların üzerinde titredikleri, korudukları ve onun uğrunda savaştıkları birinci meselesi haline geldi. Kudüs, sadece Filistinlilerin değil, tüm Müslümanların mülküdür. Filistinliler tek başlarına Kudüs'ün geleceğini belirleyemezler. Bilakis bütün Müslümanlar, Kudüs'ü savunma görevlerini yerine getirmelidirler. Bütün Müslümanların, mallarıyla, canlarıyla ve ellerindeki tüm imkânlarıyla Kudüs'ü savunmaları farzdır. Geçmiş asırlarda olduğu gibi, Haçlılar Kudüs’ü işgal ettiklerinde Kudüs’ü özgürlüğüne kavuşturmak için mücadele verenler, İmaduddin ez-Zengi et-Türki ve oğlu Şehid Nureddin Mahmud gibi Arap olmayan Müslümanlardı. Yine İmaduddin'in öğrencisi olan ve kendi elleriyle Kudüs’ün özgürlüğe kavuştuğu Selahaddin’i Eyyubi el-Kürdi de Arap olmayan Müslümanlardandı. Allah'u Teâlâ'dan Kudüs'ün bizim ve bu çağın Müslümanlarının elleriyle özgürlüğüne kavuşturmasını, bizi, ailemizi ve bütün Müslümanları Yahudilerin şerrinden muhafaza etmesini diliyorum." dedi. M. EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *