image

Başta Avrupa’da ve dünyanın birçok yerinde Müslümanlara ve İslam'a olan düşmanlığın her geçen gün virüs gibi artmasına tepki gösteren Diyanet-Sen, İslam'ın güçlenmesinden rahatsız olan İslam düşmanlarının İslam'a düşmanlıkla bunun önüne geçemeyeceğini dile getirdi.

İslam düşmanlığının kabul edilmez olduğunun ifade edildiği açıklamada, dünyada artan İslam düşmanlığına karşı tüm Müslümanları birlik olmaya çağırıldı.

Açıklamada, “Hakkın taraftarları da aynı şekilde kendi inandıkları değerler uğruna mücadelelerini veriyor, batıl tarafı da kendileri çapında veriyor. Tabi burada değerlerimize alenen saldırılması, Hazreti Âdem ve Hazreti Havva ile ilgili kabul etmediğimiz sözlerini ifade etmesi de aynen bu mücadelenin devamıdır. Dolayısıyla bu mücadelenin devamında olan birtakım insanların isimlerinin Ahmet-Mehmet ve Ayşe-Fatma olması bunları yapmayacağı anlamına gelmez. İsimleri bizden olabilir ama ruh dünyaları, düşünceleri, zihinsel yapıları ve inançları gibi bu anlamdaki şeyleri bizden olmayan dışa dönük değerlerdir. Bunlar her buldukları fırsatta bizim değerlerimizi ve inançlarımızı değersizleştirme konusunda karalama kampanyalarına giriyorlar. İftiralarda bulunuyorlar. Milletimizin de bu anlamda uyanık olması lazım. Birlik beraberlik içerisinde olarak bunlara gerekli refleksleri vermeleri gerekir.” denildi. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *