image

Yoğun kar yağışından ötürü ulaşımın ciddi anlamda aksaması balıkçıları da olumsuz etkiliyor. Yolların kapalı olmasından ötürü ilimize balık sevkiyatının azaldığını belirten Batmanlı balıkçılar, bu yüzden fiyatlarda da artışın meydana geldiğini söylediler.

Kar yağışlarından dolayı her sene deniz ürünlerinin fiyatlarında azalma görüldüğünü belirten balık satıcısı Ümit Dinler, bu sene balık fiyatlarının hava koşullarından dolayı daha çok arttığını dile getirdi. Balık çeşitlerinde azalma olduğunu söyleyen Balıkçı Dinler, “Günlerdir devam etmekte olan kar yağışlarının etkisini artırmasıyla, balıkçıların denize açılamamasından balık ürünlerde azalma söz konusudur. Bazı balık çeşitleri nadiren bulunmaktadır. Yağışların yolları kapatmasıyla beraber, balık fiyatlarının da yükselmesine neden oldu. Kar yağışlarından önce sazan balığının fiyatı 25 TL iken şuanda 35 TL’den satılıyor. Çay balıklarının fiyatları 35-50 TL arasında, bir hafta önce 20-25 TL’den sattığımız hamsi ve istavritin kilosu ise şuanda 30-35 TL arasındadır” dedi.

Deniz ürünleri fiyatlarının yükselmesinin nedenini genel olarak doların yükselmesine ve yapılan zamlara bağlayan başka bir balıkçı Mehmet Toy ise, “Deniz ürünleri uzak yerlerden gelmektedir. Son zamanlarda doların yükselmesi, araç yakıt fiyatlarının da artmasına neden oldu. Bu da haliyle balık fiyatlarının artmasına neden oldu. Son zamanlarda balık fiyatlarında herhangi bir düşüş yaşanmadı” dedi. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *