image

22 Ocak 2022 Cumartesi günü Antalya Konyaaltı Sahili’nde gerçekleştirilen ve World Athletics’in Yürüyüş Turu bronz kategori yarışlarından biri olan Spor Toto Türkiye Yürüyüş Şampiyonası, büyükler, U20 ve U18 kategorilerinde düzenlendi.

Slovakya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya ve Kazakistan’dan misafir atletlerin de yarıştığı mücadelelerin ardından Türkiye şampiyonları da belirlendi.

05 Mart 2022 tarihinde Umman da düzenlenecek olan Yürüyüş Dünya kupası Türkiye Şampiyonası eleme müsabakalarında U-20 kategorisinde yarışan  Petroslporlu milli atlet Mazlum Demir 10 km'lik parkuru 41 dakika 51 saniye ile Türkiye şampiyonu olurken en yakın rakibine (1.20) dakikanın üzerinde fark attı. Türkiye İkinciliğini ise yine bir diğer Petrolsporlu milli atlet Hayrettin Yıldız 43 dakika 10 saniye ile elde etti.

Milli forma altında Balkan şampiyonluğu Avrupa 4. ve Dünya 6. bulunan Petrolsporlu milli atlet Mazlum Demir, Balkan 3. bulunan Türkiye rekortmeni milli atlet Hayrettin Yıldız’ın 05 Mart 2022 tarihinde Umman da yapılacak olan Yürüyüş Dünya Kupasına katılacakları belirtildi.

Yürüyüş Dünya Kupasına katıldıkları için mutlu olduklarını belirten Petrolspor yönetim kurulu sporcuları, teknik ekibi ve emeği geçenleri kutladı. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *