image

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, yaptığı açıklamada, yarışmada Türkiye birinciliği elde eden Halit Taş’a başarı belgesi ve hediye vererek başarılarının devamını diledi.

Başarısından ötürü Taş’ı tebrik eden Kurtaran, Taş’ın ailesine ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Kurtaran, “Öğrencimiz Halit Taş Bilim Sanat Merkezi öğrencilerimizden. Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması prestijli bir yarışma, öğrencimizde burada çok güzel bir başarı elde etti. Bundan sonraki süreçlerde de inşallah daha güzel sonuçlar elde edeceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

“ZORU BAŞARMANIN EN GÜZEL YOLU ÇALIŞMAKTIR”

Türkiye birincisi olan Taş, matematik dersini çok sevdiğini büyüyünce yazılım uzmanı olmak istediğini söyledi.

Matematiği sevmenin yollarını anlatan Taş, “7’nci sınıf öğrencisiyim. Matematiği çok seviyorum. En sevdiğim ders matematiktir. Bu yarışmaya katılmama ailem yardımcı oldu. Online yapılan sınavda güzel sorular sordular. Ardından yüz yüze sınava aldılar. Onda da birinci oldum. Bu başarıyı sağlamamda başta ailem, okulum ve öğretmenlerim etkili oldu. Büyüyünce inşallah yazılımcı olmak istiyorum. Matematik çok güzel bir ders, bence problem ve soru çözerek herkes daha iyi anlayabilir. Soruları çözdükten sonra her şey daha eğlenceli geliyor. Bence zoru başarmanın en güzel yolu çalışmaktır.” dedi. VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *