image

Yetimler Vakfı Yemen Temsilcisi Adil El-Kurdi, Yemen'in Marib şehrinde yaptıkları yardımlara ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Yetimler Vakfı Yemen Temsilciliği olarak her ay düzenli olarak Marib şehrinde bulunan yetim ailelere hayırseverlerin desteğiyle yardımlarını sürdürdüklerini dile getiren El-Kurdi, ocak ayı içerisinde de yüzlerce yetim aileye nakdi yardımları ulaştırıp bir nebze de olsa onlara destekte bulunduklarını belirtti.

El-Kurdi sözlerini şöyle sürdürdü:

Yemen açlık ve hastalıklarla boğuşmaktadır. Yaklaşık olarak her 10 dakikada bir, bir çocuk vefat ediyor. Akut ve açlık çok şiddetli bir şekilde kendini hissettiriyor. 20 milyonun üzerinde insani yardıma ihtiyacı bulunan bir halktan söz ediyoruz. Bizim bütün dünya Müslümanlarına çağrımız bu insanları unutmamaları, onları açlığa terk etmemeleridir. Müslüman Müslümanın kardeşidir, öyleyse Müslüman kardeşlerine sahip çıksınlar.

Kış şartlarının kendini hissettirdiği Yemen'deki yetim ailelerinin ihtiyaç duyduğu materyalleri dile getiren El-Kurdi, son olarak şunları söyledi:

"Buradaki ailelerin talepleri şudur; gıda, battaniye, yakacak, nakdi yardım gibi temel insani yardımlarda bulunulması. Kışın zor ve çetin şartlarında normal zamanlardan daha fazla yardıma ihtiyacımız var. Ümit ediyoruz ki, Müslüman kardeşlerimiz bizleri unutmaz, bize destek olurlar." (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *