image

Belediye Konferans Salonunda bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkan Vekili, Vali Hulusi Şahin, Atatürk Parkına hayırsever bir vatandaşın katkılarıyla cami yapılacağını açıkladı. Bahar aylarında caminin yapımına başlanacağını vurgulayan Vali Şahin, bir yıl içinde tamamlanması düşünülen caminin isminin ise “Kardeşlik Mescidi” olacağını söyledi.

HAYIRSEVER VATANDAŞ İSMİNİN CAMİYE VERİLMESİNİ İSTEMEDİ

Cami yapımının tüm masraflarını Hüseyin Yılmaz adlı hayırsever bir vatandaşın üstlendiğini belirten Vali Şahin, “ Sayın Hüseyin Yılmaz’a buradan teşekkür ediyorum. Hüseyin Yılmaz tüm masrafları üstlenmesine rağmen kendi isminin dahi bu camiye verilmesini istemedi. Bu caminin ismini “Kardeşlik Mescidi” olarak düşündük. Bence çok manidar, çok anlamlı, çok güzel bir isim. Camiyle ilgilenilmesi için bir dernek de kuruldu. Derneğin ismi: Kardeşlik Mescidi Derneği… Dernek kurup bu süreci takip eden arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kardeşlik Mescidinin projesini üstlenen Mimar Celaleddin Çelik’e de teşekkür eden Vali Şahin,” Sayın Çelik’in projesi gerçekten bir sanat eseri. Kendisi teklifimizi severek kabul etti ve aylarca proje üzerinde çalıştı. Gerçekten çok güzel bir eser ortaya çıktı. Kendilerine teşekkür ediyorum.” Dedi.

Daha sonra söz alan hayırsever vatandaş Hüseyin Yılmaz ise Kardeşlik Mescidinin hayırlı, uğurlu olmasını, Batman’a hayır getirmesini diledi. M. EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *