image

HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz ve beraberindeki heyet, kentte PVC kapı ve pencere imalatı yapan firmaların atölyelerini ve showroomlarını ziyaret etti.

Ziyarette atölye sahipleri ve çalışanlarla bir araya gelip sorun ve sıkıntılarını dinleyen Durmaz, üretim yapan atölyelerin şartlarının daha iyi olması için desteklenmeleri gerektiğini dile getirdi.  

Ziyaretlerinden dolayı HÜDA PAR heyetine teşekkür eden firma sahipleri ve atölye çalışanları, işlerin durmaması için malzemeleri ilk elden satan makro ölçekteki firmaların fiyat indirimine gitmeleri gerektiğini vurguladı.

“VATANDAŞLAR ÇOK SIKINTILI BİR SÜREÇ YAŞIYOR”

Batman merkezde farklı sektörlere yönelik ziyaretlerini sürdürdüklerini belirten Durmaz, “Esnaf, işçi, çiftçi, emekçi, girişimci, sanayici ve üreticilerimiz başta olmak üzere farklı sektörlerde iş yapan vatandaşlarımıza yönelik ziyaretlerimizi sürdürüyor, onlarla bir araya geldiğimizde sorun ve sıkıntılarını birebir kendilerinden dinliyoruz. Malum, döviz kuru dalgalanmalarından ve sonrasında rutin hale gelen zamlardan dolayı vatandaşlarımız çok sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Bu süreçte bizler sahada bulunarak zor günler geçiren hemşerilerimizi yalnız bırakmamaya, yanlarında bulunarak sorunlarını dinlemeye gayret ediyoruz. Bu doğrultuda, son ziyaretlerimiz, kent merkezimizde PVC sektöründe iş yapan firmalara ve bu firmaların showroomları ile atölyelerine yönelik oldu. Pazar sahası geniş olan bu sektör, zamlar ve maliyetlerin yükselişinden dolayı maalesef şuanda çok sıkıntıdadır.” ifadelerini kullandı.

“DOLARIN DÜŞMESİNE SEVİNDİK AMA ETKİSİNİ HİÇ GÖRMEDİK”

Atölyesi bulunan üreticilerin son gelişmelerden olumsuz etkilendiklerini söyleyen Durmaz, “PVC kapı ve pencere imalatı ve satışı yapan firmalar, son yaşanan gelişmelerden çok ciddi anlamda etkilenmişler. Görüştüğümüz 4 firma sahibi ve atölye çalışanları da işlerin durma noktasına geldiğini söyledi. Firma sahipleri, gelen zamları müşteriye yansıtmak zorunda kaldıkları için satış yapamadıklarını vurguladılar. PVC sektöründe kullanılan malzemelere yüzde yüzden fazla, kimi ürünlere ise daha fazla zam yapılmış. Bu durum, firmaları çok zorda bırakmış. Firma sahipleri diyor, döviz yükselince yapılan zamlar neden döviz indikten sonra geri çekilmiyor? Doların düşmesine sevindik ama etkisini hiç görmedik. Bu tespitten de anlaşılıyor ki sektör zor durumdadır. Sorunlara müdahale edilmezse ya da piyasanın sıkıntılarına çare bulunmazsa, atölyeler işçileri çıkarmak veyahut atölyeyi bir müddet kapalı tutmak zorunda kalacaklardır.” diye konuştu.

“USTA ZOR BULUNUYORDU ANCAK ŞİMDİ KİMİ USTA İŞ BULAMIYOR”

İşsizlik oranlarının daha da yükselmemesi için çözümler üretilmesini vurgulayan Durmaz, “Batman merkezde işsizlik sorunu var, gençler işsiz. Öyle görülüyor ki PVC sektöründeki kimi atölyeler iş olmamasından dolayı kapatmak ya da işlere ara vermek zorunda kalacak. Bu da işsizlik oranlarını yükseltecek. Oysa fiyatlardaki yükselişe bir çare bulunsaydı, atölyesi olan üreticiler işlerine devam edecek ve kimseyi işten çıkarmayacaktı. PVC kapı ve pencere sektöründe daha önce ustalar zor bulunuyordu ancak şimdi kimi usta iş bulamıyor. Durum böyle olunca ustalar da mecburen farklı sektörde iş bulmaya çalışıyor. Tüm bunlar, bizim ziyaretlerde yapmış olduğumuz görüşmelerde tespit ettiğimiz ciddi sorunlardır. Bu yüzden mutlaka esnafın, girişimcinin, atölyecinin, pimapencinin sorun ve sıkıntılarına çare bulunmalıdır.” şeklinde konuştu. M. EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *