image

Batman Düşünce Ve İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından yapılan absın açıklamasında, “sarf etmiştir. Kur’an Kurslarında din eğitimiyle ilgili dersler verilmesini eleştiren Özel, halkımızın teveccühünü kazanan din eğitimini “ortaçağ karanlığı” olarak nitelendirerek milletimizin inancına hakaret etmiştir. Böylece yüz yıllık sicillerinde başörtüsü zulmü, katsayı uygulaması, din eğitiminin yasaklanması gibi kara lekeler bulunan CHP, son basın açıklamasıyla hala aynı karanlık emellere sahip olduğunu bir kez daha tescil etmiştir.” Denildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Tevhid-i Tedrisat ile birlikte yaklaşık bir asırdır tek tip, ruhları ve zihinleri köleleştiren, kumanda merkezi dışarıda olan bir eğitim sistemi sürdürülmeye çalışılmaktadır. Böylece çocuklarımız ailelerine, değerlerine, tarihine, kültürüne ve inançlarına yabancılaştırılmaktadır. Öyle görünüyor ki, bu köleleştiren eğitim düzenine dur demekten rahatsız olan odaklar kinlerini kusmaya devam edeceklerdir. Kilisenin tasallutunda Ortaçağ Karanlığını yaşamış olan Batı dünyası bile, yakın tarihinden ders çıkararak din ile barışmış ve dinine, değerlerine bağlı nesiller yetiştirmeye çaba göstermektedir. Bu bağlamda ABD ve Avrupa’nın pek çok ülkesinde din dersi anaokulu ve ilkokulların ilk sınıfından itibaren eğitim sistemi içerisinde yer almakta, anaokullarının büyük bir kısmı da Kilise’lere bağlı olarak Kiliselerde hizmet vermektedir.”

Açıklamanın devamında, “Avrupa’nın Ortaçağ Karanlığını yaşadığı dönemde, İslam dini ilk emri “Oku!” olan bir medeniyet inşa etmiş, insanlığı cehaletten kurtarmıştır. Kur’an ve Sünnet ekseninde kurulan medeniyet; çağlar üstü bir anlayışla insanlığı aydınlatmış, barış ve adaleti hakim kılmaya çaba sarf etmiştir. İslam dini, coğrafyamızın kadim unsuru ve milletimizin yol haritasıdır. Açık veya ima yoluyla İslam dinine saldıranlar, siyasi veya dünyevi emelleri için istismar edenler hüsrana uğrayacaklardır. “ denildi. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *