image

Rektör Demir, enerji alanında ihtisaslaşmayla beraber Batman Üniversitesinde yapılmaya başlanan proje çalışmaları ve ihtisaslaşmayla bölgeye sağlanacak katkıların detaylarını TRT GAP Radyosunda anlattı.

Üniversitelerin bulunduğu bölgede öz kaynakları ile ön plana çıkan alanda çalışmalar yaptıklarını belirten Rektör Demir, Batman Üniversitesinin de Batman ilinde var olan enerji potansiyelinin yüksek olması sebebiyle enerji alanında yoğun çalışmalar yürüterek bu payeyi almaya hak kazandığını söyledi. Batman Üniversitesi paydaşlarıyla fikir alışverişleri yaptığını ifade eden Rektör Demir, paydaşlara gerekli olan nitelikli iş gücü ve akademik eğitimleri sunmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Batman ilinin hidrokarbon enerji kaynaklarıyla ön plana çıkmış bir il olduğunu ancak ilde çok sayıda yenilenebilir enerji kaynaklarının da var olduğunu anlatan Rektör Demir, tüm enerji kaynakları ile ilgili proje çalışmaları yürütüleceğini de kaydetti. Enerji alanında çalışmalar yürüten kurum ve kuruluşlarla nitelikli iş gücünün istihdamına yönelik çeşitli iş birliği protokollerine imza atıldığını belirten Rektör Demir, üniversite tarafından verilecek eğitimler ve sertifikasyon programlarıyla kişilerin gerek özel sektörde gerekse kamu kurumlarında istihdam edilebileceklerini ve üst pozisyonlara gelebilmek için gereken donanıma sahip olabileceklerini ifade etti.

Batman Üniversitesinde enerji alanıyla ilgili lisans ve lisansüstü programları kazandırmak amacıyla faaliyetler yürüttüklerini belirten Rektör Demir, bu alanlarda alanında uzman personellerle paydaşlarımıza gerekli olan nitelikli iş gücünü sağlayarak bölge kalkınmasına katkıda bulunacaklarını söyledi. Enerji alanında çalışmalar yürüten fakültelerde tamamen yabancı dil ile eğitim verilen bölümler açmayı hedeflediklerini söyleyen Rektör Demir, bu doğrultuda Yabancı Diller Yüksekokulunu ön plana çıkarmaya ve geliştirmeye başladıklarını ifade etti.

Enerji alanında ihtisaslaşmanın Batman Üniversitesine ve bölgeye katkılarından söz eden Rektör Demir, yükseköğretime geçecek olan öğrencilerin Batman Üniversitesini tercih etme durumunda alacakları eğitime ilişkin bilgi vererek konuşmasını sonlandırdı. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *