image

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, "3 Aralık Dünya Engeliler Günü" nedeniyle kentte bulunan engelli derneklerini ziyaret ederek engellilerin yaşadıkları sorun ve sıkıntıları dinledi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Şerif Durmaz ve beraberindeki heyetle birlikte "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolaysıyla engelli dernekleri ziyaret etti.

Ziyarette engelli bireylerin kentte yaşadığı ulaşım, eğitim ve son zamanlarda Batman'da bulunan bakıma muhtaç engellilerin evde bakım maaşının kesilmesi konuları konuşuldu.

Engellilerin yaşadıkların sorun ve sıkıntılar hakkında değerlendirmede bulunan Şahin, Batman'da sayısı 400'ü bulan bakıma muhtaç engellinin evde bakım maaşının kesilmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını belirtti.

Şahin, evde bakım maaşı kesilen engelli bireylerin en kısa sürede maaşlarının tekrar bağlanması çağrısında bulundu.

Evde bakım maaşı kesilen engelli bireylerin mağduriyetlerinin bu kararla daha da arttığını belirten Şahin, "Engelli bireylerin onurlu bir yaşam sürdürebilmeleri için hükümet üzerine düşen görevi yaparak gerekli destekleri vermeli ve önlerindeki engelleri kaldırmalıdır." dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bazı engelli dernekleri ziyaret ettiklerini söyleyen Şahin, "Sadece bu günler münasebetiyle bazı kesimleri ziyaret etmek hoşumuza gitmiyor ama HÜDA PAR olarak bu günlerin dışında da mağdur olan halkımızın yanındayız. Özellikle engelli bireyleri sık sık ziyaret ediyoruz, sorun ve sıkıntılarını dinliyoruz. Usulen de olsa bugünler vesilesiyle tekrar kendileriyle bir araya gelip talep ve sorunlarını dinledik." dedi.

"SOSYAL DEVLET OLMA GEREĞİ ENGELLİ BİREYLERİN SORUNLARI SIRTLANMALI"

Engelli bireylerin birçok talep ve şikâyetlerinin olduğunu dile getiren Şahin, "Engelliler, 'Devlet ya biz engellileri bir işe yerleştirsin ya da onurlu bir yaşam sürdürmek için bize tazminat bağlasın' ifadelerini kullandılar. Yani engelli bir bireyi sosyal devlet olma gereği engelli bireyi sırtına almalı ve yükümlülüğünü üstlenmeli, yani ailesinin bakımına muhtaç etmemeli. Ona onurlu bir şekilde yaşama tutunacağı şekilde gereken desteği sağlamalıdır. Çünkü bu, devletin devlet olma gereğidir." diye konuştu.

"MAAŞLARIN KESİLMESİ BİZİ HAYRETLER İÇERİSİNDE BIRAKMIŞTIR"

Engelli bireylerin yaşadığı birçok sorun varken yaklaşık 400 kişinin evde bakım maaşının kesilmesi büyük bir haksızlıktır." diye Şahin, "Engelli bireylerin bina girişleri, eğitim, bir yerlere ulaşma ve bilgiye ulaşmada birçok sorunlarının olduklarını bize aktardılar. HÜDA PAR İl Başkanlığı olarak bu sorun ve eksiklikleri kapsamlı bir şekilde raporlayıp genel merkezimize sunacağız. Özellikle son zamanlarda Batman içerisinde yaklaşık 400 engelli bireyin evde bakım maaşı kesilmiş durumda. Bu durum bizi hayretler içerisinde bırakmıştır. Bu büyük bir haksızlık ve zulümdür. Varsayalım ki bazıları bu durumu istismar etmiş olsun, yine de birçok kişi bu durumdan dolayı mağdur edilmiştir." ifadelerini kullandı.

"EVDE BAKIM MAAŞLARININ KESİLMESİ KABUL EDİLEMEZ"

Bakıma muhtaç kişilerin evde bakım maaşlarının kesilmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını belirten Şahin, "Bize gelerek bu mağduriyetlerini dile getirenler var. Bunlardan bir tanesi 24 yaşında, iki eli bilekten olmayan bir genç, diğeri ise belden aşağı felçli olan bir kardeşimiz. Düşünün bunlar nasıl kendi şahsi ihtiyaçlarını tek başına karşılayacaklar? Bunlardan biri tek başına bir maske bile takamazken diğeri lavabo ihtiyacını bile tek başına karşılayamıyor. Ve bunlara evde bakım maaşı verilmeyip kesiliyor. Böyle bir şey kabul edilemez. Nasıl yaşayacak bu insanlar. Devlet engelli vatandaşlarımızın onurlu bir yaşam sürdürebilmeleri için gerekli desteği vermeli ve önlerindeki engelleri kaldırmalıdır." ifadelerini kullandı. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *