image

Öz Sağlık-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Ahmet Altunç, gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ziyaret esnasında sorun ve taleplerini dile getiren Altunç, Batman’da 1400’e yakın üyelerinin bulunduğunu belirtti. Altunç, tüm sağlık çalışanlarını kapsayan bir zam beklediklerini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapan tüm personel gibi sağlık işçilerinin de “sağlık çalışanı ” olduğunu belirten Batman Şube Başkanı Ahmet Altunç, “Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz; Ayrımcı zam uygulamasıyla sağlık sisteminde sizin de büyük destek verdiğiniz yılların emeğinin HEBA EDİLMESİNE izin vermeyiniz. Bakanlık derhal bu yanlıştan geri dönmelidir.  Hekimlere yapılan zam elbette yerindedir, ama sağlık hizmetinin taşıyıcı kolonu sağlık işçisidir. Yapılan açıklama ile sağlık çalışanları, doktorlar ve diğerleri şeklinde bir ayrıma tabi tutulmuştur. Sağlık çalışanları arasında yapılması planlanan farklı zam uygulaması sağlık kurumlarında çalışma barışını yok edecektir.” Dedi.

Altunç, “Sağlık Bakanlığı’nda görev yapan sağlık işçileri adına yetkili sendika olan Öz Sağlık-İş Sendikası olarak çalışanlar arasında yapılan bu ayrımı kabul edemeyiz.  Sağlık işçileri olarak böyle bir yanlıştan acilen dönülmesini istiyoruz. Yapılacak zamdan işçi-memur ayrımı da dâhil olmak üzere hiçbir ayrıma gidilmeden bütün sağlık çalışanları faydalandırılmalıdır” dedi.  M. EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *