image

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, karşılaştıkları her türlü probleme rağmen hayata tutunan engelli kardeşlerimizin sosyal ve ekonomik alanlarda yaşam kalitelerini yükseltecek, önlerine çıkarılan fiziki ve psikolojik engelleri ortadan kaldıracak yeni adımların atılmasına vesile olmasını diliyorum.” Temennisinde bulunan Vali Şahin şu ifadeleri kullandı: “ Birleşmiş Milletler’in 1992 yılında aldığı kararın ardından kutlanmaya başlanan Dünya Engelliler Günü, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için hayata geçirilen uluslararası bir farkındalık günüdür. Dünya’da ve ülkemizde engelliler açısından eğitim, sağlık ve çalışma hayatında fırsat eşitliğinin sağlanması, mekânsal erişim, teknoloji ve bilgiye ulaşmanın kolaylaştırılması gibi çalışmalar yürütülüyor. Bu projelerin en önemli amaçlarından biri toplumda engelli vatandaşlara yönelik farkındalığın artırılmasıdır.” 

Vali Şahin, “Unutmayalım ki, engelli vatandaşlarımızın sosyal alanda yaşadığı her türlü zorluğa aileleri de onlarla birlikte göğüs geriyor. Bu sorunlarla baş etmeleri konusunda topluma düşen görev, öncelikle onları anlamak ve yaşamlarını kolaylaştırmak için çaba harcamaktır. Valiliğimiz ve Belediyemiz olarak bizler; engelli dostu minibüs, engelli araçları şarj istasyonları, engelli araçlarına bakım ve onarım desteği, öncelikli sağlık desteği, rehberlik ile birlikte psikolojik ve hukuki destek, BİLMEK kurslarımız ve Kadın İş Geliştirme Merkezi’miz ile meslek edindirme ve engelli istihdamına destek, engelli rehabilitasyonuna katkı sağlayacak yüzme okulu, spor ve sanat eğitimi desteği, engelli spor kulüplerine uygun araç desteği ve bu kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştıracak yol ve kaldırım çalışmaları projeleri ile engelli vatandaşlarımızın hep yanında olduk.” Dedi. 

Engelli vatandaşların yanında olmaya çalışacaklarını vurgulayan Vali Şahin, “ Toplumun ayrılmaz bir parçası olan engelli kardeşlerimizin, verilen çeşitli desteklerle spor, sanat ve iş hayatında elde ettikleri başarılar da hepimizi gururlandırıyor. Bu kardeşlerimizin sorunlarının çözümündeki önceliğimizi ve her konuda yanlarında olacak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bir kez daha Dünya Engelliler Günü’nün engellilere yönelik farkındalığın artmasına ve her birimizin daha sorumlu hareket etmesine vesile olmasını temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı.

ENGELLİLER KONUSUNDA HERKESE ÖNEMLİ GÖREV DÜŞÜYOR

AK Parti Batman İl Başkanı Av. Abdullah Akif Gür de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle yazılı açıklamada bulundu.

Engelli vatandaşların her zaman yanında olduklarını belirten Gür mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Engelli vatandaşlarımızın, hayatın tüm alanlarında varlık göstermelerine yardımcı olma hususunda devlete de, topluma da önemli görevler düşmektedir. Tüm zorluklara rağmen her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadele takdire şayandır. Bu mücadelelerinde onların yanında yer almak, hepimizin öncelikli sorumlulukları arasında yer almaktadır. Türkiye, özellikle son 19 yıllık süre zarfında her alanda nasıl sessiz devrimler gerçekleştirdi ise, engelli kardeşlerimizin meselelerini çözüme kavuşturma hususunda da önemli bir dönüşüme sahne olmuştur. Bu vesileyle, Tüm engelli kardeşlerimizin, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, aileleriyle ve sevdikleriyle sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir ömür diliyorum.” ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *