image

Dr. Öğretim Üyesi Sonay Kaygalak Çelebi’nin konuşmacı olduğu konferansa akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Turizm ve seyahat sektöründe çocuk haklarını korunmak, çocuğa karşı şiddeti önlemek, çocuk dostu turizm konularına bilimsel katkı sağlamak ve bu alanda yapılan çalışmalara dikkat çekmek amacıyla düzenlenen konferansta konuşma yapan Sonay Kaygalak Çelebi, ülke nüfusunun üçte birini çocukların oluşturduğunu ve çocukların yaşam alanlarının düzenlenmesinin ülkenin büyük bir kısmına fayda sağlayacağını söyledi.

Gezi ve tatillerde yetişkinlerin kendilerini koruyarak ufak kazalarda tatillerini sürdürebildiğini, konu çocuklar olunca hem çocukların hem de onlara eşlik eden ebeveynlerin ya tatillerini yarıda kesmek ya da mutsuz dönmek riski ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Çelebi, turizm sektöründe faaliyet gösteren tesislerin aileler için daha konforlu, özel hizmet ve servis veren çocuk dostu konaklama tesisleri haline dönüştürülmesi, buralarda sağlık ve güvenlik tedbirlerinin alınmasının işletmelere olumlu katkılar sunacağını ifade etti.

Çocukların mutlu bir tatil geçirmelerinin ruh sağlıklarını ve öğrenim hayatlarını olumlu etkileyeceğini vurgulayan Çelebi, turizm işletmelerinin çocuklar için oluşturacakları pozitif ortamlar ile toplumun mutluluğuna katkı sağlayacaklarını söyledi.

Tatil köyleri ve dinlenme otellerinde her yaştaki genç ve çocukların arasında kurulan kalıcı dostlukların, birlikteliklerin herkesin anılarında yer aldığına değinen Çelebi, Türkiye gibi farklı ülkelerden konukların bir arada tatil yaptıkları ülkelerde çocuklar arasında kurulacak dostlukların bilinçli olarak yönlendirilmesi durumunda dünya barışına da katkıda bulunabileceğini sözlerine ekledi.

VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *