image

Bankalar caddesi esnafı DEDAŞ’a tepkili. Son bir ayda her hafta sonları elektrik kesintilerinden ötürü büyük mağduriyet yaşadıklarını söyleyen esnaf, bu duruma bir anlam veremediklerini ifade etti. Elektrik kesintilerinden ötürü dükkânlarını açamadıklarını, iş yapamadıklarını belirten esnaf, sıkıntılarının giderilmesi çağrısında bulundu.

“ELEKTRİK KESİNTİLERİNDEN ÖTÜRÜ SAATLERCE DÜKKÂNLARIMIZI AÇAMIYORUZ”

Hemen her hafta sonu elektrik kesintisi yaşadıklarını belirten Bankalar Caddesi esnafı Kenan Doğru, “Bankalar Caddesi esnafıyız. Hemen hemen her hafta sonu elektrik kesintisi yaşıyoruz. Yaşanan elektrik kesintileri uzun süre devam ediyor. Elektrik olmadığı zamanlarda dükkânlarımızı açamıyoruz. Kapıda elektriğin gelmesini bekliyoruz. Elektrik kesintileri hakkında bilgi almak için 186’ı arıyoruz fakat gerçek anlamda bizimle ilgilenen kimsenin olmadığını görüyoruz. Kesintilerin neden yaşandığı hakkında hiçbir bilgimiz yok. Bu sorunların giderilmesini ve yaşanan mağduriyetlere son verilmesini istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

“KESİNTİLERİN NEDENİ KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLMİYORUZ”

Diğer bir esnaf Osman Obuz, her hafta sonu elektrik kesintilerinin saatlerce devam ettiğini vurgulayarak, “Yaşanan elektrik kesintileri habersiz bir şekilde oluyor. Bunların bilinçli bir şekilde yapılığını düşünüyorum. 186’yı aramamıza rağmen, elektrik kesintisinin neden yaşandığı hakkında bilgi alamıyoruz. Eğer yaşanan kesintilerin nedeni arıza ise bunların giderilmesi gerekir. “ diye konuştu.

Bazen bir defada 5 saat boyunca elektriksiz kaldıklarını belirten Obuz, “ Geçen Pazar günü saat 1’de başlayan elektrik kesintisi saat 5 buçuğa kadar devam etti. O gün yaşanan elektrik kesintisi sırasında dükkânımda hırsızlık vakası oldu. Elektrik olmadığından kameralar kayıt almamıştı. Yaşanan habersiz elektrik kesintileri esnaflara büyük mağduriyetler yaşatmaktadır.” Dedi.

DIŞARDA SOĞUKTA BEKLEMEK ZORUNDA KALIYORUZ”

Bankalar caddesinin bir başka esnafı Sabri Işık da elektrik kesintilerinden ötürü DEDAŞ’a tepki göstererek, “Ben de bankalar caddesinde esnafım. Hafta sonu elektriklerimiz kesiliyor. Dükkânım pasajın içinde. Elektrik kesintisi yaşandığında karanlıkta kalıyoruz. Dışarıda soğukta beklemeye mecbur kalıyoruz.” İfadelerini kullandı.

“BÜTÜN ÇARŞI ESNAFI MAĞDURİYET YAŞIYOR”

Burhan Başçı adlı esnaf da kesintilerden bütün çarşı esnafının mağduriyet yaşadığını belirterek, “Sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden bütün çarşı esnafı muzdarip. Yıllarca bakım ve onarımlar bir türlü bitmedi. Elektrik kesintisi olduğu zaman elektronik cihazlarımız arıza veriyor. Akülerimiz zarar görüyor. Elektrik kesintisi ile beraber internet kesintisi de yaşandığından, hiçbir işlem yapamıyoruz. Dolayısıyla ciddi sıkıntılar yaşamaktayız. Çarşıda elektrik kesildiği zaman yüzlerce jeneratör devreye giriyor. Bu da artı bir enerji sarfiyatıdır. Ödediğimiz faturalara karşı ciddi bir hizmet almak istiyoruz.” Dedi. M. EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *