image


Asgari ücret belirlenirken sadece çalışan değil, bakmakla yükümlü olduğu ailesinin de hesaba katılması gerektiğini belirten vatandaşlardan Tahir Alver, "Şu anda asgari ücretli geçinemiyor. Açlık sınırı da 10 bin TL’nin üzerine çıktı. 4 kişilik bir aileye 10 bin TL ancak yetiyor. Şu anda asgari ücret 2 bin 825 TL, bu para kiraya mı doğalgaza mı elektriğe mi neye yetecek? Hiç birine yetmez. Dolar 12 TL’nin üzerine çıktı ve paramız değer kaybetti. Asgari ücretten verginin alınmaması gerekiyor." Dedi.

"ARTAN GIDA FİYATLARINA KARŞI ASGARİ ÜCRETLİ NASILGEÇİNSİN?"

Asgari ücretli ve emekli maaşlarının, gıda ürünlerine yapılan zamlar karşısında eridiğini dile getiren Süleyman Örün, "Bugün çarşıya bulgur almaya gittim ama bana bir kilo bulgur 11 TL dediler. Ben nasıl geçineyim? Ben bir emekliyim ve 10 çocuğum var. Bana sorarsanız asgari ücret 5 bin TL’nin üstüne çıkması gerekiyor. Asgari ücretin vergisi olur mu? Olmamalı. Bir ekmek olmuş 2,5 TL, makarna olmuş 5,5 TL, asgari ücretli nasıl geçinsin? Hükümet bunlara bir önlem almalı ve asgari ücrete artış yaparken bunları göz önünde bulundurması gerekiyor." diye konuştu.

"ASGARİ ÜCRETİN EN AZ 4-5 BİN OLMASI GEREKİYOR"

Asgari ücretin vergiden muaf tutulmasını, ücretlerinin iyileştirilmesi, asgari ücretlilerin daha fazla mağdur edilmemeleri gerektiğini ifade eden Mehmet Cihan Soysal, birçok ürüne yüzde 40’ların üzerinde zam yapıldığını, bu nedenle asgari ücretin en az 4-5 bin bandında olması gerektiğini söyledi.

"ASGARİ ÜCRET İYİLEŞTİRİLMEZ İSE İÇ KRİZLERÇIKABİLİR"


Sadece Türkiye’de değil, dünyayı etkileyen küresel bir krizin yaşandığına dikkat çeken Hasan Nayman, şunları söyledi: "Hükümetimize güvenmek zorundayız. Yaşadığımız kriz dış güçlerin bir oyunudur. İnşallah bunu da atlatacağız ama birlik olmamız gerekiyor. Devletimizin de asgari ücretlileri unutmaması gerekiyor. Bu şekilde kesinlikle geçinemezler, iç krizler yaşanır, hükümet kesinlikle asgari ücretin üzerindeki vergiyi kaldırması şart." (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *