image

Batman Park AVM ortakları tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan ile imzalanmış olan sözleşme ile alışveriş merkezinin arsası 7 milyon 555 bin lira kira bedeli peşin olarak ödenmek suretiyle 29 yıl süreyle kiralanmıştır.” denildi.

Bilgi kirliliğinin yaşandığı ve açıklık getirme ihtiyacı duyulduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı.

                “Son zamanlarda Batman Park AVM arsasının Batman belediyesi tarafından yapılacak olan satış ihalesi nedeniyle gerek basın da gerekse de sosyal medyada pek çok bilgi kirliliği bulunduğunu gözlemlemekteyiz.

Bu nedenle şirketimizin isminin bir kısım basın ve siyasetçiler tarafından haksız ve yanlış bir şekilde zikredilmesi nedeniyle böyle bir açıklama yapma gereğini duyduk.

Batman Park AVM 140 müteşebbisin bir araya gelerek 2012 yılında açmış olduğu bir alışveriş merkezidir.

Çok ortaklı bir anonim şirket olan şirketimiz 140 ortaktan oluşmakta ve bu ortakların her biri farklı bir siyasi görüşe sahip olabilir. Basın yayın organlarında şirketimizin adının siyasi çekişmelere konu edilmesi ve siyasi partilerle anılması bir ticari işletme olarak şirketimizi ve ortaklarımızı rahatsız etmiştir.

Alışveriş merkezimiz 2012 yılından bu yana 100 ‘e yakın kiracısı ve 1500’ün üzerinde insana iş ve istihdam imkânı sunmaktadır.

Batman belediyesi ile şirketimiz arasında 2004-2009 yılları arasında görev yapan Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan ile imzalanmış olan sözleşme ile alışveriş merkezinin arsası 7 milyon 555 bin lira kira bedeli peşin olarak ödenmek suretiyle 29 yıl süreyle kiralanmıştır.

Kira süresinin sonu olan 2039 yılına kadar olan tüm kira bedelleri peşin olarak Batman Belediyesine 2008 yılında ödenmiştir…

Ayrıca bu arsa üzerindeki alışveriş merkezinin tamamı şirketimizin 140 yatırımcısının kendi birikimleri ile inşa edilmiştir.

Batman Park AVM arsasının mülkiyeti Batman belediyesine aittir.

Bu arsa 2015 yılında Sabri Özdemir’in Batman Belediye Başkanı olduğu dönemde Batman Belediyesi tarafından ihale ile satışa çıkarılmış ve bu ihale neticesi şirketimiz tarafından 9 milyon 100 bin lira bedelle alınmış olup, söz konusu arsanın tapusu şirketimiz adına tescillenmişti.

Ancak daha sonra yapılan ihale Bakanlık müfettişleri tarafından iptal edilince satış işlemi gerçekleşememişti.

Bu sözleşme gereği binanın mülkiyeti kira süresi bitinceye kadar şirketimize ait olup bu binanın sadece kira süresinin eksilen süresi kadarlık kısmının mülkiyeti Batman belediyesine geçmiştir.

Dolayısıyla binanın üçte ikisinden fazla bir kısmının mülkiyeti şirketimize aittir.

Yapılacak olan ihalede şirketimiz açısından Batman Belediyesi ile imzalamış olduğumuz sözleşmeden kaynaklanan tüm bu haklarımızın ihaleye katılacak tüm katılımcılar tarafından dikkate alınması gerektiğini belirtmek isteriz.

Şirketimiz Batman Belediyesi tarafından yapılacak olan satış ihalesine katılım konusunda henüz bir karar vermiş değildir.

Zira 18.5 yıllık kalan kiralama süremiz bulunmaktadır. Bu süre sonunda Batman Belediyesine AVM binası devredilirken sözleşme gereği iç tefrişat dışında binanın sadece kuru beton olarak devredileceği de göz önünde bulundurduğumuzda, belirlenmiş olan ihale bedelinin yüksek bir bedel olduğu tarafımızca değerlendirilmektedir.

Alışveriş merkezimizin ve bulunduğu arsasının Batman’ımızın en güzide kıymetlerinden bir tanesi olduğu aşikardır, ancak arsa üzerindeki sözleşmeden kaynaklanan haklarımız nedeniyle kısıtlı kullanım hakkı olan bir gayrimenkul olduğu düşünüldüğünde belirlenen ihale bedelinin oldukça yüksek olduğunu değerlendirmekteyiz.

Bu nedenle Batman Belediyesi tarafından yapılacak olan bu ihale sebebiyle çok ortaklı bir anonim şirket olan şirketimizin adı ve görselleri kullanılmak suretiyle ticari itibarımıza zarar veren tüm haber ve yorumlar nedeniyle her türlü hukuki yollara başvuracağımızı 140 ortak olarak belirtiriz;

Kamuoyu ve Batman halkına saygılar sunarız.” MEHMET EMİN URAZ

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *