image


Ahmet Güneştekin’in Diyarbakır’da açmış olduğu “Hafıza Odası”nda; İstiklal Mahkemelerinin haksız yere infaz ettikleri şahsiyetler, Şeyh Said, Bediüzzaman Said Nursi, PKK tarafından katledilen Şeyh Zeki, Yasin Börü ve arkadaşları, Susa Camii Katliamı, 6-8 Ekim saldırıları, zindanlarda gençliği çalınan Yusufiler ile Yusufi anne, baba ve ailelerinin yer almayışı tepkilerin odağı oldu.

Yapılan ziyarete ve söz konusu “Hafıza Odası”na gönderme yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, Yasin Börü'süz bir hafıza odasının sadece SoL’a hizmet ettiğine işaret etti. Cens, “Şeyh Said'siz, Bediüzzaman'sız, Şark İstiklal Mahkemeleri'siz, Şeyh Zeki'siz, Yasin Börü'süz, 6-7 Ekim'siz, Susa Camii'siz, Yusufilersiz, Yusufi Anneleri'siz, beyinlerin sadece SoL lobunda hafıza oluşturan bir oda." ifadelerini kullandı.

“Onlar hafızasını kaybetmiş bir Kürd Toplumu hayal ediyor”

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı  Mahmut İrtem ise , söz konusu “Hafıza Odası”na göndermede bulunarak, hafızasını kaybetmiş bir Kürt toplumunun hayal edildiğine dikkatleri çekti. İrtem, “Onlar hafızasını kaybetmiş bir Kürd Toplumu hayal ediyor. Fakat onlar gerçekten hayal görüyor. Kürdler balık hafızalı değil. Kürdler inancını da tarihini de değerlerini de kahramanlarını da acılarını da ihaneti de unutmayacak.” dedi. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *