image


BAMMED( Batman Medya Mensupları Derneği) Başkanı M. Salih Özcan ve yönetim kurulu üyeleri Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle Batman Müftüsü Turgut Erhan’ı ziyaret etti. Sıcak bir ortamda geçen ziyarette Müftü Erhan önemli açıklamalarda bulundu. Müftü Erhan, “Diyanet İşleri Başkanlığımız 1989 yılından beri Peygamber Efendimiz (sav.)’in yıldönümünü anmaktan anlamaya şiarıyla toplumun bütün kesimlerine Peygamber Efendimiz (sav.)’i aktarma ve toplumsal bilinci oluşturmak üzere, her yıl farklı bir konuyu toplumun gündemine sunarak Mevlid-i Nebi haftası olarak Peygamber Efendimiz (sav.)’in zaten milletimizin gönlünde var olan sevgisini bu temalar çerçevesinde harekete geçirme ve bilinç oluşturmaya çalışıyor.” İfadelerini kullandı.

Mevlit haftasında peygamberimizin çeşitli etkinliklerle anıldığını belirten Müftü Erhan, “Başkanlığımız geçmiş yıllarda Peygamber Efendimiz (sav.) o zaman diliminde merhamet peygamberi diye, Peygamberimiz (sav.) ve insanlık onuru diye, Peygamberimiz (sav.) ve kardeşlik ahlakı, Peygamberimizle birlikte yaşama ahlakı diye, Peygamberimiz ve güven toplumu diye geçen sene de en son Peygamberimiz ve gençlik diye şiarları böyle ortaya koymuş. Bu haftayı en güzel çerçeve içerisinde aktarma ve anlatma yoluna girmiş. Bu seneki Mevlid-i Nebi haftası olarak da aktaracağımız konuda “Peygamberimiz (sav.) ve Vefa” temasıyla Diyanet İşleri Başkanlığı halkımıza konferanslar, paneller, söyleşiler, özellikle gençler ve öğrenciler bağlamı içerisinde, programlar çerçevesinde anılıyor.” Dedi.

Peygamberimizin varlığının Müslümanlar için bir lütuf olduğunu belirten Müftü Erhan, “Kur’an-ı Kerim’de Yüce Rabbimiz Ali İmran Suresi 164.cü ayetinde şöyle buyuruyor “Andolsun ki içlerinden, kendilerine Allah’ın âyetlerini okuyan, onları arındıran, onlara kitap ve hikmeti öğreten bir peygamber göndermekle Allah, müminlere büyük bir lütufta bulunmuştur. Hâlbuki daha önce onlar, apaçık bir sapkınlık içinde bulunuyorlardı. Ayeti kerimede geçen lütuf çerçevesini, ümmet eğer bilirse Peygamber Efendimiz (sav.)’in özelliklerini ve güzelliklerini hayata aktarma yolunda çaba ve gayret gösterecektir. Hepimizin de bilmiş olduğu, âlemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmetiyiz.” Dedi.

Peygamberin örnekliğine muhtaç olduklarını söyleyen Müftü Erhan, “ Bugün de bizler hangi makamda hangi statüde hangi mevkide nerede olursak olalım Resulullah’ın ahlakını, hayat tarzını, O’nun insani ve sosyal ilişkilerinden tutunda davranışlarına kadar hepsini örnek almaya bugün daha fazla muhtacız diye düşünüyorum. Peygamberimiz (sav.) ‘in örnekliklerine baktığımız zaman aslında genel anlamda insani özelliklerin ortaya çıktığını görürüz. Açıkçası O’nda sizin için çok büyük örnekler vardır, buyuruyor yüce Rabbimiz Ahzab suresinde. Peygamber Efendimiz (sav.) bizlere örnek olarak sunulmuştur. O’nun gibi güvenilir olmak, O’nun gibi affedici olmak, O’nun gibi merhametli olmak, O’nun gibi şefkatli olmak, O’nun gibi vefakâr olmak, O’nun gibi çalışkan olmak, O’nun gibi cömert olmak ve O’nun gibi adaletli olmak gibi birçok vasfı kendi bünyemizde gösterebiliyorsak, hakiki anlamda O’nu örnek alıyoruz demektir.” Diye konuştu.

Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle bu yıl yaptıkları etkinliklerden bahseden Müftü Erhan, “ Geçen hafta tüm valizlerimi ilçelerimize gönderdik. Daha çok İlçelerimizdeki okullarda, genç nesle ulaşmayı hedefliyoruz. Programlarımızı okulların konferans salonlarında ve sınıflarda gerçekleştirdik.  Hakeza il merkezi de dâhil olmak üzere pansiyonlarda arkadaşlarımız program düzenleme imkânı buldular. Son yıllarda Gençlik temsilcileri oluşturduk. Bütün Türkiye’de uygulanan, Gençliğe Değer projemiz var. Diyanet işleri başkanlığının her ilden bir gençlik koordinatörü ve gençlik koordinatörleri onun altında mahalle ve okulların temsilcilerine kadar o gençlik koordinatörleri ile beraber artık okul bazlı özellik gençlerle beraber hemhal olma yoluna gidiyoruz. Bu şekilde insanlarımıza bu haftayı bir farkındalık eğitimi üzerinde durmaya çalıştık. Cumartesi günü de saat 10’da diyanet işleri başkan yardımcımız Burhan İşleyen Bey gelecek. Konu ile alakalı Kültür Merkezinde bir konferans icra edilecek, İnşallah.” Diye konuştu. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *