image

Ziyarette HÜDA PAR heyetini, kulüp başkanı Ferit Rüzgar, teknik direktör Emrah İpek ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

HÜDA PAR heyetine çalışmaları hakkında bilgiler veren kulüp başkanı Rüzgar, ziyaretlerinden ötürü Durmaz ve beraberindekilere teşekkür etti.

Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Merkez İlçe Başkanı Durmaz, amatör takımların yaşadığı sorunların çözümü için atılması gereken adımların geciktirilmemesi gerektiğini vurguladı.

“Amatör sporun desteklenmesi gerekir”

Gençleri kontrolde tutmak için amatör sporun desteklenmesine dikkat çeken Durmaz, “Gençleri kötü alışkanlıklardan koruyabilmek, aynı zamanda kontrolde tutabilmek için amatör sporun desteklenmesi gerekmektedir. Gençler başıboş bırakıldıklarında, kontrolsüz işler yapabilirler. Gençleri malayani işlerden, boş ve faydasız girişimlerden ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştıracak aktiviteler önemlidir. Bugün siz eğer gençliği doğru ve faydalı işlere yönlendirmezseniz, başka birileri onları kendi emellerine göre zararlı ve kötü işlere kanalize edecektir. Böyle olursa, mistik hayaller peşinde koşan, ne kendine ne ailesine ne de topluma faydası olan bireyler yetişecektir. Bunu kimse istemez. Bunun aksine herkes; duyarlı, donanımlı, değerlerine bağlı bir gençliğin yetişmesini arzular.” dedi.

İluh 72 Spor Kulübü Başkanı Rüzgar ise, kulübün faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

“Bir genci kazanmak bizim için şampiyonluğa bedeldir”

İluh 72 Spor Kulübünün 2018 yılında kurulduğunu belirten Rüzgar, “Kısa zamanda tüm alt yapı kategorilerinde takımlar oluşturduk. Minikler, gençler ve yetişkinler olarak takımlarımız var ve lig maçlarına, spor müsabakalarına katılıyoruz. Üç sezonu iyi bir şekilde geçirdik, bu sene de amacımız şampiyonluktur. Bizim asıl hedefimiz, gençleri sokaklardan kurtarmak, onları ahlaklı bir sporcu olarak yetiştirmektir. Çünkü futbol bizim için araçtır. Çalışmalarımız da bu yöndedir, maçlarımız olduğu gibi, namaz seminerlerimiz ve ahlak eğitimlerimiz de yapılmaktadır. Sokakta kötü işlere bulaşmış bir genci kazanmak bizim için şampiyonluğa bedeldir. Bu şiarla yol koyulmuşuz.” ifadelerini kullandı. MEHMET EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *