image

Batman Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi Müdürü Derya Alapala, okulların açılması sonrası öğrencilerin kütüphanelerine olan yoğun ilgilerinin devam ettiğini belirterek halk kütüphanesinin faaliyetleri hakkında  gazetemize açıklamalarda bulundu.

Alapala, geniş ve modern binası, 100.000 civarında zengin koleksiyonu ile yılda 31.996 üye ve 185.000 kullanıcısına hizmet veren Batman Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesinde okulların açılmasına rağmen salonların dolup taşmaya devam ettiğini söyledi.

Alapala, “Kullanıcılarının büyük çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu kütüphanemizde 2 büyük okuma salonu var. Ayrıca ödünç kitap, 2 temel başvuru salonu ile araştırma, 2 ayrı salon ile çocuklar ve yetişkinler için internet erişimi, süreli yayınlar salonu ile gazete ve dergilere erişim ve çok amaçlı salonlarımızla sosyal ve kültürel etkinlikler gibi çeşitli hizmetler veriyoruz,” dedi.

Kullanıcıların özellikle de çocukların kitaplarla bağlarını güçlendirmek, kütüphane kullanımını erken yaşta kazandırıp sevdirmek amacıyla haftada en az 3 etkinlik yaptıklarını vurgulayan Alapala, “Kütüphanemizde bir de randevu sistemi ile hizmet veren çocuk oyun bölümü bulunuyor. Etkinliklerimiz önceden kütüphanenin sosyal medya hesaplarından duyuruluyor,” ifadelerini kullandı.

Alapala, ayrıca Kütüphane Müdürlüğüne bağlı Huzur, Belde, Gültepe, Beşevler ve Petrolkent mahallelerinde olmak üzere 5 adet şube halk kütüphanesi olduğunu ve halkın bu kütüphanelerden de faydalanabileceğini aktardı.

Kütüphanenin diğer hizmetleriyle ilgili bilgi veren Alapala,  “Kütüphane hizmetlerine ulaşamayan merkeze bağlı belde ve köylerdeki vatandaşlar için 2500 kitap ve 1400’e yakın üyesi ile 20 farklı durağa hizmet götüren Gezici Kütüphane de müdürlüğümüzün bir diğer hizmeti. Kütüphanede Bakanlık tarafından gönderilen yeni ve güncel kitapların kütüphane personeli tarafından teknik işlemleri yapılıyor ve rafa çıkarak okuyucuyla buluşmaya hazırlanıyorlar.” Dedi.

Alapala son olarak şunları söyledi: “Kütüphanemizin hedefleri arasında kitap sayılarını ve çeşitliliğini artırmak, hizmetleri daha çok kişiye ulaştırmak için kullanıcı sayısını artırmak ve halkın tamamının yeni kütüphane binasını ziyaret ederek verilen hizmetlerden haberdar olmasını sağlamak. Hizmetler hakkında daha detaylı bilgi almak ve etkinliklerden haberdar olmak için kütüphaneyi ve sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirsiniz. “ ŞEVKİ ASLAN

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *