image


Hindistan’ın Assam eyaletinde Müslümanlara yönelik saldırılar artıyor.
Assam’da Müslümanları zorla yerinden etmeye çalışan ırkçı örgüt RSS Hindutwa çeteleri ve devlet destekli güçler, insanlık dışı uygulamaya direnen Müslümanlara şiddet uyguladı.
Sosyal medyada, çetelerin işlediği zulmü gösteren videolardan birinde silahlı rejim güçleri, bir Müslümana birlikte saldırarak onu göğsünden vuruyor. Yere düşen Müslümana, silah dipçikleri ve sopalarla vuran adama bu da yetmezmiş gibi gazeteci kılıklı bir saldırgan, yerde can çekişen Müslümanın üzerinde tepiniyor.
Kan donduran görüntülerin ortaya çıkmasının ardından başta Katarlı Müslümanlar olmak üzere Arap alemindeki Müslümanlar sosyal meydandan Hindistan mallarını boykot çağsında bulundu.
Müslümanlar, Hindistan ürünlerine yönelik boykotun başarılı olması halinde Hindistan ekonomisini somut bir şekilde etkileyeceğine dikkat çekerek Hint markaların isimlerini yayınladı.  
Başbakan Modi ve liderliğini yaptığı Hindistan Halk Partisi (BJP), ilk olarak Assam'da çoğunluğu Müslüman 1,9 milyon kişinin Ulusal Vatandaş Sicili (NRC) listesi dışında bırakılmasına yönelik girişimde bulunmuştu. Girişimlerinde pek fazla başarılı olamayan Hint yönetimi Müslümanlar üzerindeki baskıyı ve zulmü arttırmış durumda.
Assam eyaletinde Müslümanlara yönelik devlet destekli saldırılar sonucu 800’e yakın ev yakıldı. Saldırılara tepki gösteren Müslüman halkın üzerine ise ateş açıldığı, çok sayıda yaralı ve ölü olduğu aktarıldı.
Saldırılara ilişkin devlet düzeyinde şu ana kadar bir tepki gelmedi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *