image


Okulların açılmasıyla birlikte anne babaların çocuklarını uyuşturucu tacirlerine karşı koruma endişesi başladı. Uyuşturucu kullanım yaşının ilkokul seviyesine kadar indiği ve gittikçe yaygınlaştığı ilimizde uyuşturucu tacirleriyle çok yönlü mücadele edilmesi, okul çevrelerinde ciddi güvenlik önlemlerinin alınması konusunda yetkililere yapılan çağrılar sürüyor.

Okul önlerine dadanan uyuşturucu satıcılarının sebep olduğu büyük tehlikeyle ilgili Gazetemiz Batman Rehber’e önemli açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Uyuşturucu İle Mücadele Komisyonu Başkanı Ömer Faruk Dursun, yetkililerin, emniyet güçlerinin, özellikle de okul idarecileri ve öğretmenlerin bu konuda çok hassas olmaları gerektiğini vurguladı.

Uyuşturucu tehdidinin belki Pandemi tehdidinden bile daha büyük olduğunu söyleyen Dursun, “Pandemi ile mücadele ettiğimiz bu dönemde uzun süredir uzaktan eğitim gören öğrenciler iki üç haftadır yüz yüze eğitime başladı. Çocuklarımız uzun süre ayrı kaldıkları okullarına, öğretmen ve arkadaşlarına kavuşmanın sevincini yaşarken hemen okul bahçelerinin önlerine pineklenen uyuşturucu satıcıları hakkında bilinçlendirilmeliler. Pandemiden belki de daha tehlikeli olan uyuşturucu madde satıcıları ile mücadele noktasında hepimize ayrı ayrı sorumluluklar düşmektedir. Okulların açılması ile birlikte aileleri okul önlerinde uyuşturucu madde satıcıları telaşı sarmış ve her an çocuğunun yanında olamayan veliler çocuklarını bu tehlikeden nasıl koruyacağının endişesini yaşamaktadır.” İfadelerini kullandı.

Uyuşturucu satıcılarının her yerde olduğunu vurgulayan Dursun, “Özellikle ders aralarında 10 dakikalık teneffüs zamanında bile öğrencilerin her an uyuşturucu satıcılarının ağına düşebilme ihtimali mevcut. Özellikle sentetik diye tabir edilen uyuşturucu maddelerinin ucuz olması öğrencilerin cep harçlığı ile dahi alabilmesinin yolunu açmıştır. Torbacı diye tabir edilen satıcıların bazen öğrenci üniformasıyla bile okulların bahçesinde rahatlıkla dolaşabildikleri, okul içerisine kadar girip bu maddeleri öğrencilere satabildikleri gibi çok üzücü bir o kadar da vahim haberleri sosyal medyadan okuyoruz. Tabiki bu tablo karşısında hepimize görevler düşmektedir. ”dedi.

Dursun şunları söyledi: “Daha önce uyuşturucu madde satıcıları ile ilgili yaptığımız açıklamalarda madde kullanım yaşının ilkokul seviyelerine kadar indiği ve ebeveynlerin uzun zaman sonra bu durumun farkına vardıklarını, hatta çocukların bu maddeyi evlerinde kullandıklarını belirtmiştik. Evet, "En iyi narkotik polis annelerdir"  ama Ebeveynler çocuklarını evden okula gönderdikten sonra güvenli bir şekilde okuluna, öğretmenlerine emanet etme düşüncesiyle hareket etmektedir. Acaba ebeveynler okul önlerindeki uyuşturucu tehlikesini gözleriyle görmüş olsalardı çocuklarını okula gönderirler miydi? “

Okul yönetimlerine büyük görev düştüğünü belirten Dursun, “Çocuklarımız okulun bahçesine girdiği andan itibaren okul idaresinin ve kolluk güçlerinin sorumluluğu altına girmiştir. Öğretmenler teneffüslerde öğrencileri gölge misali izlemenin yollarını geliştirmelidir. Özellikle kolluk güçlerine ciddi manada sorumluluklar ve görevler düşmektedir. Okul çevresinde denetimler sıkılaştırılabilir. Uyuşturucu satıcılarını, okul çevresinden uzak tutacak daha kalıcı önlemler alınmalı. Çünkü uyuşturucu satıcıları kendilerini kamufle etmeyi becermiş ve denetimler sonrası kötü emellerine devam etmişlerdir. Hic kimse eğitim yuvasından dönerken gözleri kaymış sarhoş bir şekilde hem okul hayatı hem sağlığı tehlikeye girmiş bir çocuk profili görmek istemez. İşte Allah muhafaza etsin bu çocuk profili herhangi birimizin evindeki çocuğu olabilir. Bu tehlikeler karşısında yetkililerin üzerine düşen görevi yapmalarını istiyoruz.” Dedi. EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *