image

Batman Belediyesi tarafından kent genelinde başlatılan çoğu altyapı çalışmalarının aylar önce bitirilmesine rağmen yolların bozuk bir şekilde bırakılmasına tepkiler gelmeye devam ediyor.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, beraberindeki heyetle birlikte altyapı çalışmaları nedeniyle çukurdan ve tozdan geçilmeyen mahalleleri gezdi.

Ziyarette sürücüler ve mahalle sakinleriyle de görüşen Şahin, sorun ve talepleri dinledi. Çalışmaların kendilerini mağdur ettiğini belirten sürücüler ve mahalle sakinleri, çalışmaların bitirilmesine rağmen bozdurulan sokakların aylardır asfaltlanmadığını ifade etti.

Cadde ve sokaklarda yaptığı incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, şehrin birçok yerindeki altyapı çalışmalarının halkı canından bezdirdiğini belirtti.


Yolların bozuk şekilde bırakılması nedeniyle sürücüler ve mahalle sakinlerinin büyük mağduriyet yaşadığını söyleyen Şahin, çalışmaların bir an önce bitirilip halkın mağduriyetinin giderilmesini istedi.

“SOKAKLAR ÇALIŞMALAR NEDENİYLE PERİŞAN DURUMDA”

Halkın hiçbir şekilde çalışmalardan rahatsızlık duymaması gerektiğini dile getiren Şahin, “Batman’ımızın sokaklarını dolaşıyoruz. Maalesef aylardır, hatta burada bulunan bir vatandaş ‘Bir yıldır bu haldeyiz’ dediler. Sokaklar, yapılan çalışmalar nedeniyle perişan durumda. Halkımız, tozdan dumandan pencerelerini açamıyorlar. Ev temizliklerini yapamıyorlar. Halkı yağmur mevsimi telaşı sardı. Yağmur yağdığında bu sokakların hali daha beter olacak. Batman’ın birçok mahallesinde yapılan çalışmaları sayın vali bey ile görüştük. Bize, ‘yüklenici firmaların bu işleri aşırı kırımla aldıklarından dolayı vardiyalı çalıştıramadıklarını’ söyledi. Fakat olan halkımıza oluyor.” dedi.

“BU ZULÜM NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?”

İvedi şekilde sokakların asfaltlanmasını isteyen Şahin, “Yapılan çalışmaların içinde kalan mahalle sakini bu yaz ikliminde toz ve dumandan dolayı kapı ve pencerelerini açamıyorlar. Yarın öbür gün yağmur mevsimi başlayacak. Bu sokaklar bundan daha beter bir hale gelecek. İnsanlar bundan dolayı aylardır sıkıntı ve eziyet çekmekteler. Bir mahallerinin ifadesi şudur, ‘Batman bu çalışmalarla 30-40 yıl öncesinin durumuna döndü.’ Kimsenin halkımıza bu zulmü yapmaya hakkı yoktur. Bu zulüm ne zamana kadar sürecek? Bunu kabullenmemiz mümkün değildir. Buradan tekrar sesleniyoruz, halkın bu sıkıntılarını bir an önce giderip bozulan sokaklara asfaltlama yapılsın.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *