image


Salih Günaydın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Batman Kartalı" adlı İnsansız Hava Aracı TEKNOFEST Türkiye Finalinde ilimizi temsil ediyor.

Salih Günaydın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Muhammed Said YAŞAR, Murat SOYSAL ve Sinan ÖRNEK tarafından hazırlanan Proje Danışmanlığını Öğretmeni Bilal BARAN'ın yaptığı "Batman Kartalı" adlı İnsansız Hava Aracı (İHA) TEKNOFEST liseler arası "İnsansız Hava Araçları" kategorisi Türkiye finalinde ilimizi temsil edecek.

TEKNOFEST Türkiye Finalinde ilimizi temsil edecek Salih Günaydın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve danışman öğretmenlerini kutlayıp başarı dileyen, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN: "Kovid-19 sürecinde bu çalışmayla öğrencilerimiz bilimsel ve psikolojik bir özgüven kazandı.  Bu kazanımın öğrencilerimizin akademik başarılarına yansıyacağına inanıyorum. İnşallah geleceğin bilim insanları ve mühendisleri olarak ilimizin ve Türkiye'nin gururu olacaklardır." dedi. 

Proje ile ilgili açıklamada bulunan Danışman Bilal BARAN: "Batman Kartalı adlı İnsansız Hava Aracının tasarımını, bilgisayar çizimlerini, elektrik-elektronik entegrasyonunu, montaj ve üretim süreçlerini okulumuzun fizik laboratuvarında oluşturulan atölyede tamamladık. Projemiz yarışma öncesi birçok değerlendirme aşamalarından geçerek TEKNOFEST Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. İnsansız hava aracımız; disk yapısıyla Türkiye de bir ilk olma özelliği taşımakla beraber yük taşıma- bırakma, kaporta tasarımı, aerodinamik özelliklerinde de ayrı bir özgünlüğe sahiptir.  Yine insansız hava aracı sisteminin programlanması ve uçuşu, değerlendirme aşamaları başarılı bir şekilde öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirildi." Dedi.

Projeyle ilgili gazetemize açıklamada bulunan Salih Günaydın Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Cengiz Acar ise yaptığı açıklamada, “ Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin bu başarısı bizi mutlu ediyor. Onlarla gurur duyuyoruz. Biz okul olarak halkımıza, ülkemize faydalı olmak, geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek için çabamızı sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *