image


İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda, Covid-19 tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen toplantıya; Batman Valisi Hulusi Şahin, Vali Yardımcısı Kadir Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, milli eğitim şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ile okul müdürleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda okul müdürlerine hitap eden Vali Şahin, 2021-2022 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

“SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZDİR”

Uzun bir aradan sonra öğrencilerle tekrar buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Şahin, “Bunun verdiği bir mutluluk ve heyecan var. Ancak hastalığın bitmemesi, pandeminin devam etmesi, yeni koşullar ve yeni normallerle okulları açma ihtiyacımız ortaya çıktı. Farklı bir gündemle ve daha değişik bir öncelik sıralamasıyla bu eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Bir yerde sağlık ve güvenlik söz konusu olduğunda diğer ihtiyaçlar ikinci plana itilir. Şu anda; okullarımızın sağlığı ve sağlık yönünden güvenliği birinci önceliğimiz ve olmazsa olmazımızdır. Dünya’nın da Türkiye’nin de gündemi bu. Bu çerçevede bütün konuları konuşmamız gerekiyor.” dedi.

“AŞI OLMAYAN GÖREVLİLERİN HER HAFTA PCR TESTİNİ İSTEYECEĞİZ”

Öğretmen ve eğitim çalışanlarının aşı olma ve PCR testi zorunluluğuna dikkat çeken Vali Şahin, İçişleri Bakanlığı genelgesi ve Millî Eğitim Bakanlığı rehberinde yer alan kaideleri yerine getireceklerini belirtti.

Şahin, “Öğretmenlerimizin ve eğitim camiasındaki görev alan herkesin servisçisinden kantincisine kadar aşı olması ve aşı olmayanların da haftada iki sefer PCR testi vermesi kuralı var. Bu kurallara uymayanlar İl Hıfzıssıhha Kurulu kararına da aykırı hareket etmiş demektir. Bu şartlar altında her hafta sizlerden İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla aşı olmayan görevlilerin PCR testini isteyeceğiz. Aşı olmamış, PCR testi de yok, bu kişiler kurallara aykırı hareket etmişlerdir. Umumi Hıfzıssıhha Kanunun ilgi maddesi uyarınca, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararına aykırı hareket etmekten cezai işlem yapılacaktır. Bu listeler haftalık olarak gelecek ve haftalık olarak bu işlem yapılacaktır.” diye konuştu.

Ekim ayının sonunda gelenekselleşen ‘Batman Kitap Fuarı’nı düzenlemeyi düşündüklerini belirten Vali Şahin, öğrencileri beceri atölyelerine ve benzeri aktivitelere yönlendirilmesi konusunda gerekli gayretin gösterilmesini istedi.

Toplantı; görüş ve önerilerin ardından sona erdi. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *