image

Beşiri’ye bağlı Değirmenüstü Köyünde Abdülkerim Ekinci adlı vatandaşın içine mahsullerini koyduğu yazlık evine dadanan hırsızlar, vatandaşın tüm mahsulünü ve evdeki diğer eşyaları çalıp kayıplara karıştı. 500 kilo civarında fıstık ve diğer mahsul ile eşyalarının çalındığını, en az 40 bin lira civarında zararının olduğunu söyleyen mağdur vatandaş hırsızların bir an önce bulunmasını istedi.  

Batman’da oturduğunu, mahsulü için bazen köye yazlık evine geldiğini belirten Ekinci, “Köyde yazlık bir ev yapmıştım. Yazın mahsulü toplamak için bazen köye geliyoruz. Mahsulümüzü toplayıp eve koyduktan sonra Batman’a dönmüştük. Geçen pazartesi köye geldik. Evimizin kapı ve pencerelerinin kırıldığını gördük. Eve hırsızlar girmiş, her şeyimizi alıp gitmişler.” Dedi.

40 BİN LİRA ZARARIMIZ VAR

Tüm sermayesinin sahip olduğu mahsulü olduğunu vurgulayan Ekinci, “ 500 kilo civarında fıstığımızı, 3 bidon, 50 kilo civarında peynirimizi, yeni aldığımız televizyonumuzu ve diğer eşyalarımızı almışlar. Evimizi darmadağınık edip gitmişler.  Başka ne almışlar bilmiyoruz. Jandarmaya haber verdik. Gelip araştırma yapıyorlar işte. Parmak izi alacaklar. Zararımız çok büyük. 40 bin lira civarında zararımız var.” İfadelerini kullandı.

“HIRSIZLARIN YAKALANMASINI İSTİYORUZ”

Büyük mağduriyet yaşadığını belirten Ekinci, hırsızların bir an önce bulunmasını isteyerek, “ Her şeyimizi çaldılar. Mağduruz. Hırsızların bir an önce yakalanmasını istiyoruz. Gördünüz gibi jandarma burada, inşallah hırsızları tespit edip yakalarlar. Yetkililerden herhangi bir yardım istemiyoruz, hırsızların yakalanmasını istiyoruz. Mahsulümüzün ve diğer eşyaların bulunmasını istiyoruz.” Diye konuştu.

“NE YAPACAĞIMIZI BİLMİYORUZ”

Ekinci’nin 70 yaşlarındaki annesi Naime Ekinci de yetkililere seslenerek hırsızların bulunmasını istedi. Anne Ekinci, “ Oğlum hasta, tüm sermayesi bu mahsullerdi. Başka hiçbir geliri yok.  Kazandığını tüm parasını fıstığa yatırmıştı. Batman’da aldığımız evin de borcu hala sürüyor. Ne olacak bilmiyoruz. Çok kötü oldu. Oğlum çok mağdur oldu. Bu hırsızların bir an önce yakalanmasını istiyorum.” Dedi.

“HIRSIZLARIN YAKALANACAĞINA DAİR UMUDUM YOK”

Sürekli hırsızlık olduğunu, insanların büyük mağduriyet yaşadıklarını söyleyen Anne Ekinci, “ Hırsızların yaptıkları yanlarına kâr kalıyor. Bir türlü yakalanamıyorlar. Benim onların yakalanacağına dair pek umudum yok. Bari bu defa yakalasınlar. Onları cezalandırsınlar.” İfadelerini kullandı.

 MEHET EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *