image

Çamlıtepe Mahallesi Yaşam Park’ta düzenlenen programa Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Ali Osman Bilgili ve Adnan Yürük, Belediye Birim Müdürleri, Kamu ve Kurum Müdürleri, Mahalle Muhtarı Mehmet Şahin Demir ile mahalle sakinleri katıldı.

Mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri; park alanı, devlet su işleri sulama kanalı, ulaşım yolları, kavşak yapımı, kaldırım çalışması , park , imar, aydınlatma, ibadethane, muhtar evi, kütüphane ve internet alt yapısı gibi konularda Vali Şahin'den destek isterken; Vali Şahin, taleplerin çözüme kavuşturulması için  ilgili birimlere talimat verdi.

Devam eden alt yapı çalışmalarıhakkında açıklamalarda bulunan Vali Şahin, "Her yeri Belediye’nin kazdığını zannediyorlar. Aslında öyle değil.Biz sadece 3 mahallenin kazısını yaptık diğer mahallelerimizde de çalışmalarvar ama bu çalışmaların önemli bir kısmını da DEDAŞ , SİBADAŞ gibi diğerkurumlar yaptı. Ama bu çalışmalar da çok kıymetli. Çünkü elektrikkesintilerinden ve elektrik voltaj düşüklüklerinden gerçekten vatandaşımız çokrahatsızdı. O yüzden bu kurumlara uzun zamandır rica ediyorduk bu altyapıçalışmaları için. Dolayısıyla sokaklara bizim de alt yapı çalışmalarımızeklenince epey tahrip oldu. Bunların tamamını çok kısa bir süre içerisindeyapacağız ya da yaptıracağız" dedi.

Mahalle muhtarı ve mahalle sakinlerininYaşar Kemal Kent Ormanı ile ilgili taleplerine de açıklık getiren Vali Şahin,Yaşar Kemal Kent Ormanı’nın mülkiyetinin Belediyeye ait olmadığını, bu alanda Belediyeyeait olan yaklaşık 40 bin metrekarelik yerde gerekli düzenlemelerin yapılacağını,Belediyeye ait olmayan kısımlarda da yine güvenlik, aydınlatma ve sulamakonularında gerekli hassasiyeti göstereceklerini dile getirdi.

DSİ Kanalı ile ilgili projeden de bahsedenVali Şahin, 4 kilometrelik bir alanda kanal boyunca oturma alanları ve yürüyüşparkurlarının yapılacağını ve bu alanların çok modern bir görüntüyekavuşacağını ifade ederken, ulaşımı rahatlatlatacak  olan 10 yeni otobüs alımı yapacaklarının müjdesinide verdi.

ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *