image

Batman’ın çarşı pazarı sokak köpekleriyle dolup taşıyor. İlimizin en işlek caddelerinde, çarşılarında, mahalle aralarında, sokaklarda, parklarda gruplar halinde dolaşan sokak köpeklerini görmek mümkün artık. Çoğu defa kaldırımlarda,  hatta bina girişlerinde, apartman koridorlarında uzanan Batman’ın bu yeni sakinleri gittikçe kendilerini bu şehrin asıl sahipleri görmeye başlıyorlar sanki. Çok rahat ve cesurlar çünkü…

Halk bu durumdan şikâyetçi, tedirgin, endişeli,  belediyenin neden köpekleri toplamadığına anlam veremiyor. Ama sesini de çıkaramıyor.  Hayvan düşmanı ilan edilmekten korkuyor anladığım kadarıyla. Özellikle kadınlar, çocuklar artık rahat bir şekilde çarşı pazarda dolaşamıyorlar. Gülistan Caddesinin,  Atatürk Parkının, Diyarbakır Caddesinin ve daha birçok yerin ikinci sakinleri köpekler olmuş artık.

Yeterli beslenememekten midir, yoksa başka bir şeyden mi bilemem ama bu köpekler gün geçtikçe agresifleşiyorlar da… Gelip geçenlere hırlıyorlar, havlayarak arabaların peşinden koşuyorlar, kadın ve çocukları korkutuyor, özgürlüklerini sınırlıyorlar. Hatta bazen daha da ileri giderek arabalara saldırıyorlar.

KÖPEKLER SALDIRGANLAŞMAYA BAŞLADILAR

Geçen haberini yapmıştık. Atatürk parkında bir grup köpek bir ailenin bulunduğu arabaya saldırıp aile fertlerinin korku dolu anlar yaşamasına yol açmış, aracın kaportasını da ısırıp zarar vermişlerdi. Polis ve belediyeyi arayan aile gereken ilgiyi göremeyince çaresiz gazetecileri arayarak durumdan şikayetçi olmuşlardı.

HİÇ BİRİMİZ HAYVAN DÜŞMANI DEĞİLİZ AMA…

Bu satırların yazarı da dâhil, hiçbir Batmanlının hayvan düşmanı olduğuna inanmıyorum. Hayvanları sevmek, onlara acımak, koruma altına almak, hayvan hakları konusunda hassas olmak ayrı, yüzlerce köpeği çarşı pazara salıp insanları huzursuz etmek, tedirgin etmek, özgürlüklerini kısıtlamak ayrı bir şey.  

BELEDİYENİN İLGİSİZLİĞİNE ANLAM VEREMİYORUZ

Gerçekten belediyenin bu konudaki ilgisizliğine, vurdumduymazlığına diğer vatandaşlar gibi ben de anlam veremiyorum.  Yetkililer bu soruna bir an önce çözüm bulmalıdırlar. Vatandaşlardaki tedirginliği görmelidirler. Birkaç gün sonra okular açılıyor. Özellikle kenar mahallelerde, tenha sokaklarda okullarına gitmek zorunda kalan çocuklar korkmadan okullarına nasıl gidebilecekler.  Hele sabah saatlerinde… Özellikle sabah saatlerinde her taraf köpek doluyor. Parklarda köpeklerden geçilmiyor.  Çocuklarımız korkmadan nasıl okullarına gidecekler. 

Belediye bu soruna bir an önce el atıp çözüm üretmelidir. Köpek barınaklar mı yapar, başka bir tedbir mi alır bilemem ama gün geçtikçe ciddileşen sokak köpekleri sorununa ciddi bir çözüm bulması şart. HABER YORUM: YILMAZ AYDIN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *